Jaargang 17, nummer 1
29 november 2018

Wind! wint Cultuurprijs Geldermalsen

GELDERMALSEN – Op 12 november maakte de jury van de cultuurprijscommissie de winnaars van de Cultuurprijs en de Jo de Gramprijs bekend. Wind! nam de Cultuurprijs in ontvangst. De Jo de Gramprijs is gewonnen door Lingefilm. Het publiek stemde op M-Tastic. Zij namen de publieksprijs ter waarde van 250 euro in ontvangst.

De avond begon feestelijk in de raadzaal het gemeentehuis in Geldermalsen. De leerlingen van de Lingeborgh zorgden voor een enthousiast onthaal. Muziekvereniging Just-M! uit Meteren verzorgde een feestelijke, muzikale begeleiding van de avond. Alle genomineerden hielden prachtige presentaties.

Wind! wint Cultuurprijs

Wind! is een tentoonstelling en theatervoorstelling die het verhaal vertellen van de verwoestende kracht van de wind, van klimaatverandering en van de voorspoed door windenergie en molens. Zij namen het juryrapport, de oorkonde en de waardecheque ter waarde van 1.000 euro in ontvangst. De andere twee genomineerden, Cultureel Café Geldermalsen en Elckerlyc ontvingen de tweede prijs en derde prijs ter waarde van 100 euro.

Lingefilm wint Jo de Gramprijs

Lingefilm draait elke maand een autismevriendelijke film voor kinderen. Lingefilm is een van de weinige die dit initiatief heeft. Zij namen het juryrapport, de oorkonde en de waardecheque ter waarde van 500 euro in ontvangst. De andere twee genomineerden, Happy Life en M-Tastic ontvingen de tweede prijs en derde prijs ter waarde van 100 euro.

M-Tastic wint Publieksprijs

M-Tastic is het jeugdorkest van de Muziekvereniging Meteren waar alle soorten muziek instrumenten maar ook zang en dans welkom zijn om in dit orkest deel te nemen. Het aanwezige publiek stemde op M-Tastic voor de publieksprijs ter waarde van 250 euro. M-Tastic droeg de prijs op aan Gerard Evers, regisseur amateurtheater in Geldermalsen die begin deze maand overleed.

Cultuurprijzen

De cultuurprijzen worden uitgereikt aan opmerkelijke initiatieven, activiteiten of projecten in de amateurkunst. Alle vormen van kunst- en cultuuractiviteiten komen in aanmerking zolang ze in de gemeente Geldermalsen worden uitgevoerd. Bij de beoordeling let de jury op bepaalde kernmerken, maar vooral of het vernieuwend is. Ook wordt er gekeken of het initiatief, de activiteit of het project discipline overstijgend is.