Jaargang 17, nummer 1
29 november 2018

Uitstel nieuw afval inzamelingssysteem

TRICHT/REGIO - De nieuwe manier van afvalinzameling waarbij inwoners zelf hun restafval wegbrengen start niet op 1 januari 2019. Extra containers en de onvoorziene ligging van kabels en leidingen vragen om meer tijd voor het plaatsen van de ondergrondse containers. Inwoners blijven voorlopig hun restafval op de voor hen gebruikelijke manier aanbieden. In december bepaalt het Avri-bestuur wanneer de nieuwe manier van afval inzamelen in 2019 start.

Extra containers

Tijdens inloopdagen over ondergrondse containerplaatsen ontvingen de 10 Avri-gemeenten verzoeken van inwoners om extra containers te plaatsen. Het Avri-bestuur vindt het belangrijk om hier gehoor aan te geven. Er worden daarom 64 containers extra geplaatst, wat meer tijd kost voor de aannemer. Invloed op de planning hebben ook de ligging van kabels en leidingen. In het belang van de veiligheid van inwoners en medewerkers vraagt dit om een aangepaste werkwijze. Door de extra containers en de nieuwe werkwijze heeft de aannemer meer werk en daardoor meer tijd nodig om de containers te plaatsen.

Extra tijd

Joost Reus, voorzitter van het Algemeen Bestuur van Avri: ,,Doordat we niet op 1 januari starten is er ook meer tijd om een oplossing te vinden voor het incontinentiemateriaal en medisch afval. En voor de containerplaatsen die ongeschikt zijn vanwege de onderliggende kabels en leidingen kunnen we ook meer tijd nemen om er alternatieve locaties voor te vinden.’’