Jaargang 16, nummer 11
26 oktober 2018

Inwonersonderzoek stroomuitval en drinkwaterverontreiniging

GELDERMALSEN/TRICHT - De Veiligheidsregio Gelderland-Zuid wil samen met de betrokken gemeenten leren van uw ervaringen tijdens de stroomstoring of de waterstoring. Daarnaast willen we graag weten of en hoe u voorbereid bent op een eventuele storing. Met deze informatie kan de Veiligheidsregio zijn taken beter uitvoeren en voorlichting verbeteren.

Stroomuitval in november 2017

Op 13 november vloog een gevechtshelikopter tegen een hoogspanningskabel aan met als gevolg dat ruim 24.000 huishoudens in Culemborg, Tiel, Geldermalsen en Buren zonder stroom zaten. Uw huishouden misschien ook wel!

Drinkwaterverontreiniging in juni 2018

In juni 2018 ondervonden inwoners van Geldermalsen, Meteren, Tricht, Deil en Buurmalsen hinder van een ongewenste bacterie in het drinkwater waardoor 8.000 huishoudens het advies van Vitens kregen het water eerst 3 minuten te koken voor het te nuttigen.

Doe mee en maak kans op een noodpakket

Als u meedoet aan het onderzoek, helpt u niet alleen de Veiligheidsregio en uw gemeente, maar maakt u ook kans op 1 van de 3 noodpakketten die beschikbaar worden gesteld. Het invullen van de vragenlijst duurt 5-10 minuten. Ga naar de vragenlijst via 'www.vrgz.nl/vragenlijst.'