Jaargang 16, nummer 11
26 oktober 2018

Zon en muziek gaven de ondernemers- en hobbyistendag een extra tintje!

DORPSHUIS - De zon scheen volop dus in alle vroegte werden zaterdag 6 oktober de meeste marktkramen op het grasveld voor het dorpshuis opgebouwd en ingericht. Lekker buiten in de zon. Een vijftiental Trichtse ondernemers en een tiental hobbyisten hebben zich gedurende die hele zaterdag gepresenteerd aan de Trichtse bevolking. Beide groepen hadden zich er goed op voorbereid en lieten in fraaie stands hun werkzaamheden of hobby zien.

Belangstelling

Extra panelen met informatie of allerlei objecten waren vervaardigd om uitleg te geven aan de voorbijlopende kijker. En die kwamen al vóór 11 uur een kijkje nemen. Even tussendoor op weg naar Geldermalsen of op de terugweg daarvan. Of gewoon omdat ze het in de dorpskrant of op een affiche gelezen hadden. Vooral in de ochtend waren er flink wat geïnteresseerden en werd er her en der ook uitgebreid doorgepraat over het werk dat iemand deed of wat hij of zij in de vrije tijd had gemaakt. Leuke informatie, soms met aanbiedingen en koopjes. Bijvoorbeeld de keramische broches van Nellie met een leuke spreuk erop. In de foyer stonden de marktkramen voor het wat fijnere werk zoals Botanisch tekenen en Kalligraferen. Tekenwedstrijd

Een bijzondere tekenwedstrijd met een kleurplaat had de kinderen in het dorp al vroeg en op een aparte manier voorbereid op deze dag. En daar waren hele grappige tekeningen voor gekleurd. Mooi werk van de kinderen en natuurlijk ook een bijpassende prijs. Mooie grote prijzen waren er beschikbaar gesteld door een drietal ondernemers voor de inwoners met de winnende lootjes. Veel ondernemers die er stonden, waren tevreden over de aandacht en de gesprekken met inwoners. Dat gold ook voor de hobbyisten.

Muziek

Binnen, in de foyer, was er van het begin tot aan het eind van de presentaties een leuk en afwisselend muziekprogramma. ‘Ut Bentje’ beet met Ierse folkmuziek de spits af. Vitaal, gezellig en mooie combinatie van zang en muziek. Op het grasveld vertolkten drie jonge violistes, het ensemble Fermidabele bestaande uit Debora, Mirza en Femke, ontroerende composities voor viool van verschillende bekende componisten. In de foyer trad na de lunch het swingende duo ‘Back in Time’ op, met zang door Corrie en zang en piano door Ben. Afgewisseld met singer-songwriter Evert Schut die later in de middag ook buiten zong en speelde zodat er meer publiek van zijn warme stem en gitaarspel kon mee genieten. Dat gold ook voor het korte maar bevlogen optreden van de dames van het koor Effair. Een heel muzikaal en wervend ‘affiche’ voor hun avondvullend optreden op 19 oktober in Geldermalsen.

Volgend jaar weer een dag met ondernemers, hobbyisten en muziek? Binnenkort evalueert de organiserende werkgroep en dan gaan we in een nieuwe dorpskrant later wel weer lezen wanneer en hoe of wat. Dank voor ieders bijdrage en interesse en natuurlijk veel plezier met de aangeschafte spullen en/of de gewonnen prijzen.