Jaargang 16, nummer 10
28 september 2018

Tricht in ’t Zicht

Het kan zo maar een interessant feestje worden op zaterdag 6 oktober met Trichtse ondernemers, hobbyisten en veel live muziek

Ondernemers

Tussen 11 uur ’s ochtends en 16.00 uur ’s middags presenteren Trichtse ondernemers hun bedrijf en vertellen over hun ervaringen en mogelijkheden. Wie weet leidt dat voor jou tot een mooie match, een verrassende opdracht of een nieuw contact voor een leuke klus. Er is voor iedereen wel een interessant bedrijf of bijzondere zzp’er te ontmoeten. Kom langs, bekijk de diverse marktkraampjes en krijg desgewenst administratieve, tuintechnische, medische of bijvoorbeeld interieuradviezen en nog veel meer. Bouwtechnische knowhow, over grondwerkzaamheden of bouwmaterialen. Er is een heel divers aanbod. De hele dag door.

Hobbyisten

Tussen de ondernemers kun je het werk aanschouwen van Trichtse mannen en vrouwen die iets van hun hobby willen laten zien. Er is van alles te zien: fraaie keramiek, kunstzinnige schilderijen, diamond painting, botanisch tekenen, knappe meubelconstructies van hout, handwerkproducten en wat vooral ook leuk is: een open les/demonstratie over het hele proces “van een idee naar een bronzen beeldje”. Alle aspecten van het proces komen voorbij: het werken met de was, het model, het maken van de mal en het gieten en afwerken van het uiteindelijk gegoten resultaat. Arnaud Geevers geeft u vanaf 11 uur ’s morgens tot 16 uur, stap voor stap, aan de hand van eigen werk een helder inzicht en dat werkt vast drempelverlagend voor mogelijke hobbyisten. De demonstratie bestaat uit verschillende onderdelen van het werkproces. Zorg dat je er dus bij bent. Vanaf 11.00 uur boetseert hij een wasmodel, om 12.00 uur het ‘invormen’ en om 12.30 uur het patineren van een gegoten werk. Vanaf 14 uur laat hij dat proces in een iets andere vorm nog een keer zien. Patineren vanaf 15.00 uur.

Muzikanten

En tijdens het hele gebeuren spelen verschillende muzikanten hele mooie nummers. In de ochtend bijvoorbeeld Ut Bentje, zes muzikanten en een zangeres met een repertoire dat bestaat uit gezellige (Ierse) folkmuziek. En in de middag kun je luisteren naar en meezingen met Corrie en Ben: “Back in Time”: muziek uit de sixties en seventees, af en toe wat uitstapjes naar andere tijden en ….ook Nederlandstalige nummers. Of luisteren naar de fraaie stem en gitaar van singer-songwriter Aef (Evert Schut), die vorige week nog in de Beurs optrad met eigen nummers en met nummers van o.a. de Beatles. Later in de middag rond 15.00 uur een intermezzo door de zangeressen van Effair. Zeven enthousiaste vrouwen die meerstemmig a capella zingen. Een zeer gevarieerd repertoire met nummers van o.a. Laïs, Bette Middler, The Beatles, volksmuziek en wereldmuziek. Genieten van het zingen staat voor de dames van Effair boven aan. Evert Schut vormt ook de slotact van de optredens.

In het dorpshuis is van alles te drinken en wordt er ook een lunch aangeboden tegen een kleine vergoeding. Alles van 11 tot 16 uur. Buiten of… als het regent binnen. Kom en beleef uw dorp op een andere en leuke manier.

Op de foto’s: Ut Bentje, Evert Schut, Effair bij een optreden aan de Linge en Back in Time, Corrie en Ben.