Jaargang 16, nummer 10
28 september 2018

Vanuit de speeltuinvereniging…

HOUDEN WE ER ECHT MEE OP?...

TRICHT - Komende vergadering donderdag 11 okt. 20.00! Komt u ook? Ja, het is echt waar! Het bestuur van de speeltuinvereniging dunt sterk uit. Wij hebben gelukkig 1 aanmelding ontvangen die ons wil ondersteunen bij de werkzaamheden. Maar wij zoeken meer hulp. Wij zijn vooral op zoek naar ogen/opzichters die regelmatig in de speeltuin zijn en hun kritische blik op de staat van de toestellen kunnen richten. Ook technische handen voor het uitvoeren van kluswerkzaamheden komen bij ons altijd van pas. Voelt u iets voor een van onderstaande, vrijwillige taken? Dan zijn wij én de kinderen u zeer erkentelijk! Samen houden we de speeltuin leefbaar en veilig!

Ogen Uitvoeren Rondgangen:

Aan de hand van een vooraf opgestelde lijst loopt u de staat van toestellen, de ondergronden en de algehele staat van de speeltuinen na. Op- of aanmerkingen noteert u in een lijst, deze kunt u afgeven bij het bestuur. Het bestuur zal het oplossen van de mankementen opnemen en zorgen dat deze worden uitgevoerd.

Tijdsduur: rondes worden 1x per 2 maanden per speeltuin gelopen.

Technische specialisten/klusjesman of –vrouw:

Bent u handig? Een garage vol gereedschap en een hoofd vol oplossingen? Dan zouden we uw hulp goed kunnen gebruiken bij onze jaarlijkse klusdag in het voorjaar of bij het uitvoeren van reparatie bij defecten die niet kunnen wachten. De grotere klussen die niet zomaar op te lossen zijn laten wij uitvoeren door een gecertificeerd bedrijf.

Tijdsduur: 3 á 4 maal een uurtje per jaar

Penningmeester:

De uitgaven en inkomsten moeten ook door ons goed worden bijgehouden. Eens per jaar maken wij een jaarverslag. Bent u handig met centjes? Dan heten we u graag welkom.

Tijdsduur: 2 uur per maand

Organisatie Buitenspeeldag:

Jaarlijks organiseert het Oranjefonds (o.a. het oude Jantje Beton) de jaarlijkse buitenspeelmiddag. Dit is op een woensdagmiddag in juni. Zelfs sommige tv-zenders zetten de tv op zwart om kinderen te motiveren lekker buiten te gaan spelen. Jaarlijks organiseert de speeltuinvereniging hiervoor een speeltuinmiddag met een picknick. De werkzaamheden van deze activiteit bestaan uit het voorbereiden van de picknick en uitvoering op die middag.

Tijdsduur: 2 uur voorbereiding vooraf, 2 uur durende activiteit.

Bijhouden Playmapping:

Playmapping is het digitale systeem waarin de staat van de toestellen, het uitgevoerde onderhoud en de rondgangen in worden bijgehouden. De gemeente heeft ook inzicht in dit programma. Jaarlijks wordt er door de gemeente een rondgang uitgevoerd die nagaat of de speeltuinen nog in goede staat zijn. Dit is nodig om de veiligheid van de speeltuinen in de gemeente te waarborgen. Voor deze functie zoeken wij iemand die handig is met computers.

Tijdsduur: Na de uitgevoerde rondgangen bent u ongeveer een uurtje kwijt om de gegevens in te voeren. Dit is 1x per 2 maanden.

Contact

Zit er een functie voor u bij? Dan horen wij heel graag van u! Wij zorgen voor een goede overdracht van de taken en zijn komend jaar nog beschikbaar voor hulp. Donderdag 11 oktober nodigen wij u uit aan te sluiten bij onze vergadering! Geef u op via volgende contactgegevens: tspinneweb@hotmail.nl, 06-2872 8494 A. Pauw of via onze facebookpagina.