Jaargang 16, nummer 10
28 september 2018

Kom naar de cultuurprijsuitreiking en stem mee voor de publieksprijs!

GELDERMALSEN - Op 9 november maakt de cultuurprijscommissie de winnaars bekend van de cultuurprijzen. Misschien is er dit jaar ook een winnaar van de Jo de Gramprijs. Nieuw dit jaar is de publieksprijs. Aanwezigen kunnen stemmen op één van de genomineerde initiatieven. Het initiatief met de meeste stemmen ontvangt de publieksprijs ter waarde van 250 euro. Kom je ook? Aanmelden kan via www.geldermalsen.nl/cultuurprijs

De uitreiking is op vrijdag 9 november vanaf 20.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis in Geldermalsen. De zaal is open vanaf 19.30 uur. We beginnen de avond met presentaties van de genomineerde initiatieven. Dit zijn de initiatieven die zijn ingediend en volgens de jury in aanmerking komen voor één van de prijzen. Daarna mag er gestemd worden voor de publieksprijs op één van deze initiatieven.

Jurering

Na de pauze lezen we de juryrapporten voor. Waarom zijn juist deze initiatieven, activiteiten of projecten geselecteerd? We maken de winnaar van de Cultuurprijs bekend. Het is dan ook duidelijk of een ingediend initiatief, project of activiteit in aanmerking komt voor de Jo de Gram Prijs. De Jo de Gramprijs is een aanmoedigingsprijs voor nieuwe initiatieven die kunnen uitgroeien tot een aanvullende cultuuruiting en bijzondere initiatieven die betrekking hebben op cultuuruitingen voor en/of van jeugd tot 23 jaar. We reiken deze prijs alleen uit als daar aanleiding toe is.

Na de uitreiking van de Cultuurprijs en eventueel de Jo de Gramprijs is ook bekend wie de publieksprijs in ontvangst mag nemen. Natuurlijk sluiten we de avond feestelijk af met een borrel. Muziekvereniging Just-M en Cultureel Café Geldermalsen omlijsten de avond met muziek en cultuur.

De cultuurprijzen

De cultuurprijzen worden uitgereikt aan opmerkelijke initiatieven, activiteiten of projecten in de amateurkunst. Alle vormen van kunst- en cultuuractiviteiten komen in aanmerking zolang ze in de gemeente Geldermalsen worden uitgevoerd. Inwoners konden tot 1 augustus activiteiten, projecten of initiatieven indienen. Er zijn in totaal 38 aanmeldingen. De cultuurprijsjury buigt zich nu over de aanmeldingen. Bij de beoordeling let de jury op bepaalde kernmerken. Zoals of het initiatief, de activiteit of het project discipline overstijgend is. Meer informatie over de prijzen en de beoordeling staat op 'www.geldermalsen.nl/cultuurprijs'