Jaargang 16, nummer 9
23 augustus 2018

Bouw Corsowagen Buurmalsen-Ticht in volle gang

BUURMALSEN - Het is bijna eind augustus en het aftellen naar het fruitcorsoweekend is nu zeer actueel. Nog maar enkele weken en het 3e weekend van september is daar. Op zaterdag 15 september moet de wagen van Stichting Corsowagen Buurmalsen-Tricht om 9.00 uur gereed en binnen zijn op het veiling terrein in Tiel. Dit betekent dat juist nu alle zeilen moeten worden bijgezet om tijdig klaar te zijn met de bouw en plakwerkzaamheden aan de corsowagen.

Vier plakavonden per week

Inmiddels zijn al veel vrijwilligers 4 avonden per week hard aan het werk. De eerste zaden geplakt en is het voorlijmen in volle gang. Maar ook in de voorliggende periode is er hard gewerkt door de jongerengroep van ons clubje. Zij hebben het thema “Jokerface” bedacht en uitgewerkt tot een corsowagen. Hier zijn al vele uurtjes las- en constructiewerk in gaan zitten. Dit doen zij dit jaar voor de eerste maal en was dus een hele opgave. Nu is het aan onze vrijwilligers die in de zomermaanden graag komen helpen met de voorbewerking van groenten en fruit, schilderen vooral plakken.

Tevens hebben wij dit jaar de uitdaging om verlichting op onze wagen te verwerken zodat de wagen tijdens het “Corso by night” mooi wordt uitgelicht. Hier zit ook nog wat extra werk in. Maar wij zien het corsoweekend met vertrouwen tegemoet.

Plakavonden

De komende weken zullen wij 4 avonden (ma, di, wo en vrij) per week op onze bouwlocatie aan de Groeneweg 36 te Buurmalsen aan het werk zijn. Wij werken dan vanaf 19:00 uur tot ongeveer 21.30 á 22.00 uur. Bent u nieuwsgierig hoe onze wagen vordert of wilt u ook eens ervaren wat het corsogevoel is en ons mee helpen met de afbouw van onze wagen. Kom dan zeker eens kijken tijdens de plakavonden.

Om onze wagenbouw mogelijk te maken en hiervoor de nodige euro’s bij elkaar te sprokkelen hebben wij hiervoor begin mei een collecte gehouden in de dorpen Buurmalsen en Tricht. Onze collectanten hebben hierbij ditmaal het mooie bedrag van € 1.125,00 bij elkaar opgehaald. Wij danken hiervoor alle inwoners die hieraan hebben bijgedragen.

Ook waren wij 16 augustus actief op de Landgoedfair op Mariënwaerdt. Hier zetten een aantal van onze vrijwilligers zich in bij het netjes houden van de toiletgroepen en verdienden wij hier zo een extra centje, die wij weer investeren in de bouw van onze corsowagen.