Jaargang 16, nummer 8
5 juli 2018

BSO De Hofnar 10 jaar!

HOFNAR - „In 2007 werd aan mij gevraagd of ik interesse had om een BSO op te starten in Tricht. Ik werkte toen al drie jaar op BSO Baloe in Geldermalsen en ik had er zeker wel oren naar om naar Tricht te gaan. Iets op te starten, iets nieuws te beginnen“. Inmiddels werkt Donny van Aalst alweer 10 jaar bij die mooie locatie aan de Prins Johan Frisoplaats in Tricht. De laatste drie jaar werkt hij met veel plezier samen met Annet de Boer uit Tiel en Ada Kieft uit Buren. De voorschoolse opvang wordt door Annet gedaan.

In die 10 jaar is er best veel veranderd. De BSO startte samen met groep 8 (Op ‘t Hof) in januari 2008 en de officiële opening was begin april 2008. Toen groep 8 later dat jaar weer terugging naar de basisschool, kwam Kinderopvang Rivierenland met kinderdagverblijf ‘De Kikker’ in het leegstaande lokaal. Zo startte de samenwerking tussen de buitenschoolse opvang en het kinderdagverblijf en konden de aangemelde baby’s, peuters en kleuters rustig doorstromen. Sinds 2015 werkt de BSO samen met ‘Chapeau Kinderwerk’. BSO in Tricht groeit. In feite heeft het nooit stilgestaan qua kindaantallen en zijn we tot op de dag van vandaag in Tricht succesvol geweest. We luisteren naar de wensen van de ouders en kinderen. Ook de locatie draagt hier een steentje aan bij. De toekomst ziet er rooskleurig uit en we kijken naar uitbreiding van mogelijkheden.

Op dinsdag 10 juli a.s. viert de BSO haar 10-jarig bestaan. De ouders worden getrakteerd op koffie, thee en gebak en voor de kinderen staan een aantal leuke verrassingen te wachten. De BSO is die middag van 17:00 tot 19:00 uur open voor alle ouders, kinderen en collega’s die ooit op de BSO hebben gezeten of gewerkt hebben. Iedereen is welkom. Tevens start die dag voor de BSO het nieuwe zomerthema: ‘De Middeleeuwen’. „Onze BSO heet niet voor niets: ‘De Hofnar’.“