Jaargang 16, nummer 8
5 juli 2018

Avondvierdaagse vanuit een geel hesje

TRICHT - Terwijl Frank en ik nog lol hadden om de schapen die maar achter ons bleven lopen en hij mij uitlegde hoe je rode bessen plukt, hoorden we in de verte kinderstemmen. Die kwamen niet uit het pad waar wij de wandelaars verwachtten. Snel sprongen we op de fiets om precies op tijd en op het juiste punt de hele stoet in onze gele hesjes de boomgaard uit te ‘wegwijzeren’. Het was een prachtige avond die vrijdag: heerlijk weer voor de laatste van de vier etappes van de avondvierdaagse.

Vanaf de spoorbrug in Tricht stonden massa’s ouders, grootouders, buren en andere fans de wandelaars op te wachten. De Malsenburgse kleuters marcheerden als eersten het dorp binnen, terwijl juf Aafke potjes met vet telde. Voor het eerst (naar mijn beperkte herinnering) was er geen intocht onder begeleiding van OZOD, maar de verrassing die op elke wandelaar wachtte bij De Belder was een prima goedmaker. Er werd gesmuld van het ijs.

Natuurlijk was er ook ijs voor de verkeersregelaars. Gedurende de vier avonden zijn zo’n twintig vrijwilligers nodig om op allerlei gevaarlijke, onhandige en ‘even opletten’ punten de wandelaars te ondersteunen. Dat kan door op professionele wijze het verkeer tot stilstand te brengen of door zoveel mogelijk ‘high fives’ uit te delen. Als het maar veilig en gezellig is…

Naast de verkeersregelaars waren er ook nog limonade-, appels-, krentenbollen- en medaille-uitdelers, stempelaars, EHBO-ers en avondvierdaagse leiders in blauwe hesjes die een ijsje verdienden. Ik kijk met plezier terug op de gezellige avonden en de prettige samenwerking.

Het is elk jaar weer een hele organisatie, maar de sfeer van onze eigen kleine avondvierdaagse is echt top!

Frederike