Jaargang 16, nummer 8
5 juli 2018

Winnaars leefbaarheidsbudget snel aan de slag

DE PLUK – In het theater in De Pluk werden door wethouder Ronald van Meygaarden de winnaars van het leefbaarheidsbudget bekend gemaakt. Aangezien de gemeente Geldermalsen per 1 januari 2019 niet meer bestaat moeten de winnaars dit jaar snel aan de slag. Alle facturen moeten voor 10 december ingediend zijn.

Er zijn dit keer een recordaantal ingediende initiatieven en stemmers. Er zijn in totaal 5.816 stemmen uitgebracht waarvan 4.987 geldige stemmen. Ronald van Meygaarden is blij met de uitslag: “Het is breed over de dorpen verdeeld, en er zijn veel duurzaamheidsprojecten. Dat maakt mij blij. Ik hoop dat de nieuwe gemeente West Betuwe opnieuw de mogelijkheid biedt voor initiatieven vanuit en voor de samenleving. In welke vorm dat gegoten wordt, staat nog niet vast. Op zo’n avond als vandaag is het leuk om te zien hoe betrokken de inwoners zijn.”

Hoewel er meerdere initiatieven vanuit ons dorp waren ingediend wist maar een daarvan een bedrag binnen te halen. Dat was in de categorie tot 5.000 euro: het Dorpshuis Tricht met Geeft de Trichtse talenten het podium wat ze verdienen.