Jaargang 16, nummer 8
5 juli 2018

Trichtse Zwerfafvalbrigade succesvol

TRICHT - Op 28 april heeft de zwerfafvalbrigade Tricht aan de oostkant van de spoorlijn aangepakt, en op 2 juni was de westkant van Tricht aan de beurt. We vinden nu beduidend minder zwerfafval en dat is natuurlijk geweldig. Wat we wel nog heel veel vinden zijn sigarettenpeuken en dan vooral de filters. Deze bestaan voor 95% uit cellulose acetaat, een kunststof die niet biologisch afbreekbaar is. Een vriendelijk verzoek dan ook aan de rokers om je peuken niet op straat te gooien, maar thuis bij het restafval.

Verder vangen we af en toe op dat mensen zelf ook hun buurt of straat schoonhouden zodat er steeds minder plastic en andere rommel in het milieu terechtkomt. Als je dat ook regelmatig doet, laat ons dat dan even weten op info@brightwrite.nl of via 06-51643615, dan hoeven we die straten niet in onze routes op te nemen.

Op 30 juni is de zwerfafvalbrigade de laatste keer voor de vakantie actief geweest en ging men het buitengebied weer in. Mocht je een keer mee willen helpen dan ben je van harte welkom. Tricht schoon, ik help gewoon!