Jaargang 16, nummer 7
24 mei 2018

40e 11 Dorpenspel met Highlandgame

VOETBAL - Misschien heeft u het in de vorige Dorpskrant al gelezen? Ook dit jaar vindt het 11 Dorpenspel plaats in ons prachtige dorp Tricht. Dit jaar is het de 40ste keer dat het evenement in de gemeente Geldermalsen wordt georganiseerd én is ook meteen de laatste officiële keer in deze gemeente. Vanaf 1 januari 2019 zijn wij gemeente West Betuwe. Dit wil overigens niet zeggen dat het 11 Dorpenspel ophoudt te bestaan. Hier ligt een mooie uitdaging voor het dorp dat deze 40e editie wint.

Spektakel

Het bestuur heeft vorig jaar meegedaan met het Leefbaarheidsbudget en was een van de winnaars. Er staat de organisatie dus niets in de weg om er een spektakel van te maken. Het programma is op wat details na hetzelfde als vorig jaar. Op donderdag touwtrekken, op vrijdag de Sterkste man competitie en op zaterdagmiddag de Zeskamp voor de teams. Ook dit jaar staan DJ Wolter en DJ Dré de Schoenmaker weer op het programma en heeft de feestavond (zaterdagavond) een Hollands tintje. Hier hebben wij niemand minder dat Peter Beense en het Feestteam voor aangetrokken. De organisatie is op dit moment nog druk bezig met een nationale TV-bekendheid met regionale roots en binnenkort wordt hier de laatste klap op gegeven.

Highland Game

De zondag wordt dit jaar ook betrokken bij het 11 Dorpenspel met een officieuze Highland Game interland Nederland tegen Duitsland. De 7 sterkste mannen van ieder land zullen op deze dag boomstammen werpen, gewichten stoten, slingeren en hoog gooien en dit alles in een prachtige Schotse entourage, dus inclusief Schotse rok en muziek! Komt dat zeker zien.

Feest

Kortom, de organisatie doet er alles aan om er dit jaar een spektakel van te maken en vraagt de inwoners om begrip voor eventuele geluids- en/of parkeeroverlast. Wij nodigen iedereen van harte uit om eens in de tent te komen kijken naar een van de activiteiten. Het evenement vindt plaats van 28 juni t/m 1 juli. Laten we er samen een feestje van maken! Uiteraard zijn vrijwilligers altijd welkom. Meer info via Facebook, Instagram, Twitter of de website 'www.elfdorpenspel.info.'

Het bestuur van het 11 Dorpenspel Tricht.