Jaargang 16, nummer 7
24 mei 2018

9 juni 2018: Een hele spannende dag voor WIND!

AMERSFOORT - Ja, zaterdag 9 juni wordt in Amersfoort, op de manifestatie ‘Wij doen ’t samen’, bekendgemaakt wie de landelijke trofee gewonnen heeft, de Gouden Pit, in het kader van Kern met Pit. Voor het hele project Wind!, het spel in het buitengebeuren rondom het dorpshuis, de tentoonstelling met de historische en educatieve aspecten en de voorstelling ontvingen alle medewerkers in januari al veel waardering door het winnen van de Kern met Pit-Trofee van de provincie Gelderland. Daarmee werd Wind! ook genomineerd voor de landelijke finale: de Gouden Pit, samen met de winnaars van de elf andere provincies.

De Gouden Pit wordt toegekend op basis van het oordeel van een vakjury (voor 50%) en voor de andere 50% op basis van het aantal stemmen dat landelijk op het project wordt uitgebracht. Zie onderaan deze tekst.

Naar Amersfoort

De organisatie (de Koninklijke Nederlandse Heide Maatschappij) heeft samen met het VSB-Fonds alle vrijwilligers van de projecten voor die dag uitgenodigd. Ook van Wind! Natuurlijk moet een groot aantal van hen werken, afspraken elders nakomen en dergelijke maar er gaan toch nog 41 mensen mee in de bus: geïnterviewden die materiaal hebben geleverd voor de teksten en beelden, decorontwerpers, spelers, inrichters van de tentoonstelling, muzikanten, gordijnennaaisters, horecavrijwilligers van het dorpshuis en noem maar op.

Met elkaar openen zij de dag in Amersfoort: zingend met z’n allen in het Benefietlied (slotlied van de voorstelling) en geven zij, naast deelname aan allerlei workshops, de hele dag informatie over WIND! aan de bezoekers van die dag.

Plaatsen in de bus

Let op: Omdat een aantal mensen toch met eigen vervoer reist, zijn er nu nog een paar gratis plaatsen in de bus beschikbaar voor hen die meegewerkt hebben maar pas nú kunnen besluiten dat ze toch graag mee willen. Dat kan! Neem gauw even contact op met Ton voor kaartjes en deelnamebewijs. Er is nog een plekje. Mail of bel tvanvlijmen@kpnmail.nl of via 06-26214171

Stem op WIND!

Meer weten….. kijk dan op 'www.kernmetpit.nl' en je krijgt een beeld van alle aspecten van Kern met Pit. Rechtsboven in de zwarte balk staat een kopje “Stemmen Gouden Pit”.

Als je op http://'www.kernmetpit.nl/gouden+pit/default.aspx' klikt, dan verschijnt er een pagina met alle 12 initiatieven/projecten. Ons project Wind! staat daar bij. En breng je stem uit. Heel Nederland mag stemmen.