Jaargang 16, nummer 7
24 mei 2018

Persbericht: Sporten, zwemmen en cultuur snuiven dankzij Jeugdfondsen

GELDERMALSEN - De gemeenten Geldermalsen, Neerijnen en Lingewaal bieden kinderen van 4 tot 18 jaar uit gezinnen met een laag inkomen de mogelijkheid om deel te nemen aan sport- en cultuuractiviteiten. De gemeenten werken hiervoor samen met het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Onderdeel hiervan is het Jeugdzwemfonds waarmee de gemeente Lingewaal onlangs een overeenkomst heeft gesloten. De gemeenten Geldermalsen en Neerijnen hadden al een overeenkomst met het Jeugdzwemfonds.

Financiële bijdrage

De gemeenten en de Jeugdfondsen willen dat alle kinderen actief aan sport, kunst en cultuur kunnen doen en dat ieder kind de kans krijgt om zwemdiploma A te behalen. De financiële positie van ouders/verzorgers mag geen belemmering zijn. Met een bijdrage uit het Jeugdfonds Sport & Cultuur kan bijvoorbeeld contributie voor een vereniging, muziekles, sportkleding en andere materialen worden betaald. Het Jeugdzwemfonds draagt bij aan de kosten van zwemles voor kinderen van 6 tot 18 jaar die hun zwemdiploma A willen halen.

In 2017 hebben 100 kinderen in de gemeente Geldermalsen gebruikt gemaakt van het fonds.

Aanvragen

Ouders, kinderen en verenigingen kunnen zelf geen aanvraag indienen. Dit kan alleen gedaan worden door professionals uit het onderwijs, hulpverlening en de gezondheidszorg; zij zijn de zogenaamde intermediairs. Femke Broeders van Welzijn West Betuwe is het lokale aanspreekpunt voor ouders die informatie willen over het Jeugdfonds Sport & Cultuur en over de intermediairs in de gemeente. Femke Broeders is te bereiken via mail fbroeders@welzijnwestbetuwe.nl of telefoonnummer 0345-820968.

Meer informatie over de Jeugdfondsen vind je op https://jeugdfondssportencultuur.nl/