Jaargang 16, nummer 7
24 mei 2018

Nu ook publieksprijs bij cultuurprijzen

GELDERMALSEN - Tot 1 augustus kunnen nominaties voor de tweejaarlijkse cultuurprijzen van de gemeente Geldermalsen ingediend worden. Wie de prijzen gaan winnen? Dat gaat de jury na 1 augustus bepalen. Op 9 november om 20.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis, maken ze de winnaars bekend. En dit jaar mogen de aanwezigen stemmen op hun favoriet. Het initiatief met de meeste stemmen ontvangt de publieksprijs.

Alle inwoners van de gemeente Geldermalsen zijn welkom bij de uitreiking van de prijzen. Als locatie is de raadzaal van het gemeentehuis gekozen. Het is de laatste keer dat de prijzen in naam van deze gemeente worden uitgereikt. De zaal is open vanaf 19.30 uur. Muziekvereniging Just-M! uit Meteren zorgt voor een feestelijke, muzikale begeleiding van de avond.

Vernieuwend

Cultuurprijzen zijn erkenningsprijzen voor een goede inzet op cultureel gebied. Het gaat om opmerkelijke initiatieven, activiteiten of projecten in de amateurkunst. Alle vormen van kunst- en cultuuractiviteiten komen in aanmerking zolang ze in de gemeente Geldermalsen worden uitgevoerd. Bij de beoordeling let de jury op bepaalde kernmerken, maar vooral of het vernieuwend is. Ook wordt er gekeken of het initiatief, de activiteit of het project discipline overstijgend is.

Aanmelden

Tot 1 augustus kan iedereen initiatieven, activiteiten of projecten aandragen. Dit kan via de website ('www.geldermalsen.nl/cultuurprijs'), door een mail te sturen naar info@geldermalsen.nl of bij het aanvragen van een subsidie of vergunning. Uit alle voorgedragen nominaties selecteert de jury drie winnaars voor de Cultuurprijs. De winnaar van de eerste plaats ontvangt een oorkonde met juryrapport en een geldprijs van 1.000 euro. De andere twee winnaars ontvangen een bedrag van 100 euro.