Jaargang 16, nummer 7
24 mei 2018

‘Het corso van de veranderingen’

TIEL - In een bomvol Agnietenhof in Tiel heeft Stichting 4-Stromenland de aftrap verricht van het 58e Fruitcorso. Een corso van de veranderingen, zo bleek uit de presentatie vol verrassende filmpjes en toespraken. Zo wordt er voor het eerst een avondcorso gehouden met verlichte wagens. Tussen het middagcorso en Corso by Night wordt de corso-wielerronde gehouden. Dit evenement kent drie onderdelen en wordt gereden op het corsoparcours: prominenten, jeugd en profs van Metec. De organisatie is in handen van de Batauwers en wielerprofploeg Metec van Michel Megens. Naast veranderingen zijn er ook onderdelen, die blijven zoals het Kindercorso en het FoodTruckFestival in het Kalverbos.

Entree

Om de toekomst van het evenement veilig te stellen zal er entree geheven worden. Voorzitter Rian Verwoert: “We zijn enorm blij met alle sponsors, maar we hebben meer fundament nodig onder het evenement. Daarom gaan we dit jaar starten, net als in het verleden, met een bijdrage te vragen aan de bezoekers. We hebben het dan over vijf euro, waarbij de kinderen tot en met 12 jaar er gratis in mogen.’’

Ontwerpen

In totaal rijden er 15 september 18 wagens: 12 grote wagens en 6 jeugdwagens. De ontwerpen waren opgesteld in de foyer en trokken veel belangstelling. Buurmalsen-Tricht doet mee met het ontwerp Jokerface van Marijke van Beurden. Er werden ook 22 mozaïeken gepresenteerd, die begin september aan de gracht worden gelegd door tal van clubs, verenigingen en scholen.

Foto: Jan Bouwhuis.