Jaargang 16, nummer 7
24 mei 2018

Persbericht: Startpunt Geldzaken

GELDERMALSEN/TRICHT - De gemeente Geldermalsen biedt al haar inwoners de online tool Startpunt Geldzaken van het Nibud. Met deze tool kunnen inwoners zelf een geldplan opstellen, afhankelijk van hun eigen situatie. Het startpunt geeft ook informatie over lokale regelingen en financiƫle dienstverlening. Startpunt Geldzaken Geldermalsen is te bereiken via www.startpuntgeldzaken.nl/geldermalsen. Startpunt Geldzaken is een samenwerkingsverband van het Nibud met Vereniging Eigen Huis, de beleggersvereniging VEB en de Stichting Certificering FFP.

Geldplan

Het Startpunt biedt verschillende geldplannen voor uiteenlopende situaties. Inwoners kunnen meerdere geldplannen aanvragen. Voorbeelden van situaties zijn: financiële zorgen of schulden, (meer) geld willen overhouden, geld over hebben, ondersteuning voor een kind, sparen voor de studie van een (klein)kind. Na het beantwoorden van een aantal vragen, krijgen aanvragers een geldplan aangepast op hun situatie. In het geldplan komt ook de lokale dienstverlening aan bod. Zowel de gemeentelijke regelingen als de ondersteuning die aangesloten organisaties bieden.

Preventief

De gemeente Geldermalsen ziet schuldpreventie als een belangrijk onderdeel van de gemeentelijke, integrale schuldhulpverlening. “Door verschillende hulpmiddelen aan te bieden voorkomen we zo veel mogelijk dat mensen in (onoplosbare) financiële problemen terecht komen,” legt wethouder Ton van Maanen uit. “En door een stabiele financiële situatie kunnen inwoners optimaal participeren in de samenleving.” Ook legt hij de nadruk op de integrale aanpak: “Samen met inwoners, organisaties en bedrijven willen we op tijd signaleren en hierop inspelen.”