Jaargang 16, nummer 6
19 april 2018

Bloesemtocht

GELDERMALSEN/TRICHT – Deze zaterdag doen de ongeveer 30.000 wandelaars die meedoen aan de 26ste Bloesemtocht weer voor kortere of iets langere tijd ons dorp aan. De opbrengst van deze tocht gaat naar chronisch zieken, gehandicapten en vereenzaamde mensen. Maar liefst 500 vrijwilligers uit de lokale samenleving werken jaarlijks mee om het geheel in goede banen te leiden. Ook veel inwoners van ons dorp zijn actief.

Eenrichtingsverkeer Nieuwsteeg

De route door Tricht leidt ’s morgens via de Nieuwsteeg naar de Twee Morgen en dan richting Buren. ’s Middags komen de wandelaars terug via het Dorpshuis en de Nieuwsteeg naar de Veiling. Zo vlak na de middag ontmoeten 10.000 mensen heen de 10.000 mensen die terug willen, de verkeersopstopping in de Nieuwsteeg is op dat moment dan ook enorm. Vandaar het eenrichtingsverkeer vanaf de Donkere Gaard tot aan het Dorpshuis. Inrijden is dan alleen mogelijk vanaf de Langstraat-kant. Vanaf een uur of drie is het meeste leed geleden en vanaf 4 uur is de Nieuwsteeg dan weer open. Omrijden via de Lingedijk kan natuurlijk altijd.

Muziek

Voor wie zelf niet loopt is er ook veel te genieten. Het Dorpshuis en De Hoenderik fungeren als pauzeplekken waar ook livemuziek gemaakt wordt. Onder andere door onze eigen Harmonie OZOD.

Meer informatie en aankoop van startbewijzen voor zowel de tocht als de run op 'www.rodekruisbloesemtocht.nl.'