Jaargang 16, nummer 6
19 april 2018

Historische dorpswandeling

TRICHT - Bent u geïnteresseerd in de geschiedenis van ons dorp? En houdt u van wandelen? Dan is de historische dorpswandeling op zaterdagmiddag 5 mei a.s. misschien iets voor u!

Sporen uit het verleden

Ons dorp heeft tal van sporen van het verleden. Zo hebben we een prachtige kerk, pittoreske huizen en boerderijen en markante gebouwen zoals Het Hof en Huize Crayestein. Maar er zijn ook minder bekende woningen en locaties waar veel over te vertellen valt. Tijdens deze wandeling zal er vooral aandacht zijn voor minder bekende gebouwen en plekjes. Bij verschillende woningen zullen we binnen een kijkje nemen. Halverwege de wandeling maken we een stop voor koffie of thee en heerlijk zelfgemaakte appeltaart.

Deelname

Deelname aan de dorpswandeling kost € 7,50. De volledige opbrengst is bestemd voor de Giryama-stam in Kenia. De meeste mensen die tot deze stam horen kunnen niet lezen en schrijven. Met de opbrengst wordt taalonderwijs gefinancierd. Omdat het aantal deelnemers beperkt is tot tien, is het nodig dat u van tevoren reserveert. U kunt zich opgeven bij Marco of Helma van der Schagt, Johannes Wigeliusstraat 6. Een mailtje sturen (marcovdschagt@gmail.com) of even bellen (0345-572212) is voldoende.

De wandeling is op 5 mei en start om 14.00 uur bij de Hervormde kerk in de Kerkstraat. Mochten er te veel aanmeldingen zijn, dan zal er een tweede dorpswandeling worden georganiseerd en wel op zaterdag 19 mei.