Jaargang 16, nummer 6
19 april 2018

Triathlon cursus Start2Tri

TIEL - Eind april begint de jaarlijkse triathlon cursus Start2Tri van Triathlonvereniging Vahalis in Tiel. In deze cursus van 10 weken leer je een sprinttriathlon te volbrengen. Dit is 500 meter zwemmen, 22,5 km fietsen en 5 kilometer lopen. Deelname aan de 1/8 triathlon van Beesd op zaterdag 7 juli 2018 is het doel.

Veel mensen rennen wekelijks een rondje, of stappen ’s zomers op hun fiets. Voor wie nu drie duursporten wil combineren, is dit een ideale kans. Tien weken lang krijgen deelnemers aan de cursus een fietstraining, die wekelijks start vanuit Beesd. Op de woensdagavond volgt een looptraining op de atletiekbaan in Culemborg. Donderdag is speciale zwemtraining voor deze cursus in het zwembad in Tiel. Diverse inwoners van Tricht zijn al belangstellend.

Om goed voorbereid aan de start te verschijnen zijn er ook clinics georganiseerd, zoals een wisseltraining (fietsen – lopen), en een buitenwater training. Hier wordt de start geoefend op de wedstrijdplek in Beesd. Tijdens de informatieavond op donderdag 19 april in zwembad Groenendaal in Tiel hoor je alle ins en outs van deze cursus, en kun je persoonlijke vragen stellen. Ook is hier de mogelijkheid de professionele trainers te leren kennen en de sfeer van triathlonvereniging Vahalis te proeven.

Sportplezier staat altijd centraal. En daarbij kun je je doelen zo ambitieus maken als je wilt. Sommige leden doen in het hoogseizoen wekelijks mee aan een wedstrijd. Anderen sporten vooral voor hun plezier en ontspanning, en pakken 1 a 2 lokale wedstrijden mee. Alle niveaus, jong en oud, zijn welkom bij Vahalis in Tiel. Kom je kennismaken op 19 april?

Inloop vanaf 19.15 uur. Start van de info-avond is om 19.30 uur.

De gehele cursus kost € 100,-. Aanmelden voor de informatieavond of info aanvragen kan via start2tri@gmail.com.