Jaargang 16, nummer 6
19 april 2018

Eerste Aanschuiftafel in nieuwe formule weer drukbezocht!

DORPSHUIS - Op basis van gesprekken en de resultaten van de enquĂȘte onder de bezoekers is de formule van de Aanschuiftafel iets veranderd en dat heeft veel voordelen. Het was flink druk op de 28e maart bij de Italiaanse avond. Omdat er zoveel positieve reacties waren op de paprikasoep hierbij het recept en voortaan ook op de website van het dorpshuis.

Paprikasoep

Voor de eerste Aanschuiftafel van 2018 hebben Astrid en ik, Karin, eerst thuis een recept gemaakt en geproefd van een zekere Tjerk die een blog heeft met authentieke Italiaanse recepten. https://'www.allesoveritaliaanseten.nl/recepten/italiaanse-paprikasoep/'

Voor de aanschuiftafel gaat het om 16 liter soep en dat betekende 60 rode paprika’s, 30 tomaten en 12 uien om te snijden. De room in het recept konden we niet vinden en hebben we vervangen door crème fraîche. Ook hebben we de hoeveelheid knoflook sterk verminderd. Door de grote hoeveelheden hebben we meerdere pannen gebruikt voor het bakken van de ingrediënten en daarna vier grote pannen voor de soep. Het was fijn dat de soep zo goed in de smaak viel en hij is makkelijk te maken. Eet smakelijk!

Wat wij erin hebben gedaan per liter: 5 rode paprika's, 2 trostomaten, 1 rode ui, 2 teentjes knoflook,

een scheutje olijfolie, 10 blaadjes basilicum, 10 takjes verse peterselie, 1l groentebouillon, 100 ml crème fraîche, beetje verse rode peper en zout.