Jaargang 16, nummer 5
22 maart 2018

Hans van Campen opnieuw wijkagent voor Tricht

TRICHT - Hans van Campen is terug als wijkagent van Tricht en Buurmalsen. Een paar weken heeft namelijk een nieuwe verdeling van wijkagenten in de gemeente Geldermalsen plaatsgevonden. Wijkagent Freek Postulaart, die de laatste jaren Tricht onder zijn hoede had, is nu wijkagent voor Meteren en een deel van Geldermalsen.

Hans van Campen is naast wijkagent voor Tricht ook wijkagent voor Buurmalsen en een gedeelte van Geldermalsen. Het gebied vanaf Deil tot aan Leerdam is het werkterrein van wijkagent Frank Ebben. In de gemeenten Geldermalsen, Neerijnen en Lingewaal (de toekomstige gemeente West Betuwe) zijn in totaal 8 wijkagenten werkzaam. Het grootste deel van hun tijd gaat echter zitten in het gewone diensten draaien. Sinds de sluiting van het politiebureau in Geldermalsen beginnen en eindigen zij hun werkdag op het politiebureau in Tiel. In De Pluk in Geldermalsen hebben ze echter wel een werkplek waar zij gedurende hun diensten regelmatig komen.

Hans van Campen is voor veel inwoners van Tricht een bekende. Hij is al sinds 1978 in het gebied werkzaam en was eerder ook al wijkagent voor Tricht. Na een ‘uitstapje’ van zes jaar als wijkagent in de gemeente Neerijnen kwam hij ruim twee jaar geleden weer terug in de gemeente Geldermalsen. Zijn nieuwe werkterrein beslaat ook het hele buitengebied van Tricht tot aan de gemeentegrens van Culemborg.

Woensdagochtend 14 maart kwam hij langs tijdens de wekelijkse koffieochtend in het Dorpshuis om (hernieuwd) kennis te maken en ook uitleg te geven over zijn werk. Als wijkagent is hij ook te volgen op en te benaderen via twitter (@Wijkagent_HansC). ,,Telefonisch kan via het algemene 0900-8844 nummer contact gezocht worden. Indien ik aan het werk ben wordt men doorverbonden, lukt dat niet dat krijg ik een mailtje met een terugbelverzoek,’’ legt hij uit. ,,Ik ben ook bereikbaar via mail: hans.van.campen@politie.nl. Maar, voor acute nood moet je gewoon nog steeds direct 112 bellen.’’