Jaargang 16, nummer 5
22 maart 2018

Inloopspreekuur inkomstenbelasting en toeslagen in Bibliotheek Geldermalsen

DE PLUK - In samenwerking met de ouderenorganisatie KBO Gelderland organiseert Bibliotheek Rivierenland tot 30 april inloopspreekuren Inkomstenbelasting en Toeslagen. Deze zijn voor iedereen vanaf 18 jaar die vragen heeft over de digitale belastingaangifte of het online aanvragen van toeslagen. Vrijwilligers van KBO Gelderland zijn elke dinsdagmiddag tussen 14.00 en 15.00 uur aanwezig in de bibliotheek in Geldermalsen.

Persoonlijke belastingvragen

Tijdens het spreekuur kun je terecht voor alle vragen over inkomstenbelasting en toeslagen. Bijvoorbeeld met vragen over het online aangifte doen met de eigen DigiD. Of over hoe je de Vooraf Ingevulde Aangifte (VIA) gegevens ophaalt met je DigiD. Ook voor belastingtechnische vragen kunnen mensen binnenlopen, bijvoorbeeld welke zorgkosten aftrekbaar zijn. En ook als je niet weet of hij recht heeft op zorg- of huurtoeslag, kun je een bezoek brengen aan dit spreekuur.

Doorverwijzing

Het spreekuur is niet bedoeld om de aangifte in te vullen. Als je daar wel behoefte aan hebt, kunnen we je tijdens het spreekuur doorverwijzen. Het spreekuur is bedoeld voor alle inwoners (vanaf 18 jaar) van Rivierenland die vragen hebben over hun persoonlijke belastingzaken (dus niet voor zakelijke vragen).

Eventueel op afspraak

Men kan gewoon binnen komen lopen zonder aan te melden, maar men kan ook van tevoren een afspraak maken op het moment van het spreekuur. Bel daarvoor naar 0344-639940 (op werkdagen tussen 09.00 - 17.00 uur beschikbaar). Mensen met een afspraak hebben voorrang.

Telefonisch

Men kan ook telefonisch een vraag stellen. Bel daarvoor ook naar 0344-639940.

Kan men niet op de dinsdagmiddag? Neem dan ook even contact op, dan wordt gekeken naar een andere mogelijkheid.

Zelf aangifte doen

Wil men zelf aangifte doen, maar heb je geen geschikte computer thuis? De bibliotheek biedt ook daarvoor gratis computer- en internetgebruik aan. De inloopspreekuren en computerfaciliteiten zijn voor iedereen beschikbaar, dus ook voor wie geen lid is van de bibliotheek.