Jaargang 16, nummer 5
22 maart 2018

Nieuw ontwerp Corsowagen Buurmalsen Tricht

BUURMALSEN - Donderdag 8 maart heeft in de basisschool De Malsenburg de presentatie van Stichting Corsowagen Buurmalsen Tricht plaats gevonden. Hierbij werden het thema en de maquette van de nieuw te bouwen fruitcorsowagen gepresenteerd. Vele vrijwilligers van de Stichting waren nieuwsgierig naar de plannen van de corsoclub. Voorzitter Arie Hakkert opende de avond met een korte inleiding over activiteiten die de corsoclub in de wintermaanden heeft beziggehouden. Zo was daar de zoektocht naar een nieuw bestuurslid (penningmeester) voor de Stichting, het toiletten-onderhoud op de winterfair op landgoed Mariƫnwaerdt en begin januari de vuurwerkinzamelactie voor de gemeente Geldermalsen.

Maar het allerbelangrijkste was om te komen met een leuk nieuw idee voor een corsowagen dat breed wordt gedragen door ontwerpers en wagenbouwers. Hiervoor heeft de Stichting Corsowagen Buurmalsen Tricht een groep jongeren uit hun vrijwilligers gevraagd te komen met ideeën en daaruit een keuze te maken en deze ook daadwerkelijk te gaan bouwen. Zodoende zijn de ontwerpers nu gepresenteerd onder de naam bouwgroep jongeren Buurmalsen-Tricht. Zij mochten dan ook zelf hun maquette onthullen.

De wagen die zij gaan bouwen heeft de naam meegekregen “Jokerface” gebaseerd op de joker uit het kaartspel en deze wordt omgeven door speelkaarten zoals de Aas, Heer, Vrouw en Boer.

Collecte

Om weer een hele mooie corsowagen te kunnen bouwen - tevens dient deze dit jaar ook te worden voorzien van verlichting voor het corso by night - komt de Stichting Corsowagen Buurmalsen Tricht ook dit jaar weer collecteren in de dorpen Buurmalsen en Tricht. Waarbij wij de inwoners van onze dorpen vriendelijk vragen om een bijdrage om de bouw van onze wagen mede mogelijk te maken. Deze collecte gaat plaats vinden in de week van 29 april tot en met 5 mei 2018.

Het bestuur.