Jaargang 16, nummer 5
22 maart 2018

Het Betuws Dagorkest wil groeien

DORPSHUIS - Iedere week repeteert een leergierige, enthousiaste groep muzikanten op de vrijdagmiddag in het Dorpshuis van Tricht. Het is een orkest met een hele leuke samenstelling. Viool, cello, fluit, klarinet, saxofoon, gitaar, piano, slagwerk zijn de instrumenten die al aanwezig zijn. Ook is er een jonge zangeres met een prachtige stem. Onder de enthousiasmerende en vakbekwame leiding van Bart van den Goorbergh is er muzikaal een enorme sprong voorwaarts gemaakt. Er wordt mooi en goed muziek gemaakt. Partijen worden waar nodig ‘op het lijf geschreven’ door Bart. Het repertoire is zeer divers en bevat naast klassieke muziek ook wereldmuziek, en soms een mooi gearrangeerd popnummer.

Na een paar jaar muzikaal groeien in de luwte, wil het orkest nu groter worden. Er zijn op dit moment 15 leden en dat kan groeien met zo’n 10 leden. Individuele aandacht blijft dan mogelijk en tegelijk krijgt het orkest zo meer ‘body’. Vooral enigszins gevorderde strijkers die nog niet toe zijn aan het spelen in een goed amateur strijk- of symfonieorkest kunnen veel leren in het orkest. Natuurlijk zijn blazers ook welkom!

Wordt het Dagorkest een Avondorkest?

Het repeteren op vrijdagmiddag blijkt niet ideaal te zijn voor potentiële geïnteresseerden. Daarom zou het best kunnen dat het orkest die repetitietijd gaat veranderen. Het orkest wil groeien en gaat opnieuw kijken wat de beste tijd is om te repeteren. Blijft het een Dagorkest of wordt het toch een Avondorkest? Wellicht is repeteren op een ochtend de beste optie. Het orkest heeft wel de intentie om iedere week te repeteren. Dit doet het Dagorkest nu ook en dat heeft er mede voor gezorgd dat er nu een mooi klinkend orkest is.

Wie wil er meedoen?

Als je interesse hebt om mee te doen en als je al enigszins gevorderd bent op je instrument laat dan iets van je horen. De gezellige leden verwelkomen graag medespelers. Het orkest doet niet aan leeftijdsdiscriminatie! Iedereen die al lekker zelf muziek maakt en nu eens wil samenspelen is welkom. Kom maar eens kijken en luisteren.

Interesse?

Bel of mail Bart van den Goorbergh initiatiefnemer van dit leuke orkest voor jong en oud(er).

06-55544418 bvdgoorbergh@gmail.com