Jaargang 16, nummer 5
22 maart 2018

Kerkproeverij in koor en kerk op de Stiefbeenmarkt

KERK - Naast een mooie tentoonstelling van de beeldend kunstenares Mérie van Zandwijk-Rijnberk uit Rhenoy in het schip van de kerk met als thema ‘zoeken, proeven en tasten’ is er ook in het koor van de kerk van alles te zien, te beleven en te proeven tijdens de Stiefbeenmarkt op zaterdag 12 mei. Er zal een presentatie zijn van kookboeken over Bijbels koken en gerechten rond christelijke feesten. Er zal een presentatie zijn van kookboeken uit Tricht en omgeving. Onder andere Gaitri Pagrach-Ghandra en Vivien de Laak zijn internationaal bekende kookboekschrijvers. Er is een presentatie van streekproducten, maar we willen u ook vragen om zelf een presentatie te maken.

Uw favoriete familierecept of streekrecept

Wij willen u vragen om (liefst digitaal) een A4-tje in te leveren met uw favoriete familierecept of streekrecept al dan niet in een oud of juist nieuw jasje. Deel die met ons! Al de recepten komen te hangen aan een grote receptentoren, maar we willen de recepten ook in één digitaal bestand verzamelen en beschikbaar stellen. Iedereen die daar bij de receptentoren op intekent krijgt hem digitaal thuisgestuurd. Inzendingen opsturen naar djbrans@xs4all.nl.

Appeltaartenbakwedstrijd

Daarnaast zal er ook een appeltaartbakwedstrijd zijn met een jury van professionals en lekkerbekken uit ons dorp. De winnende taartenbakker ontvangt een boek van Gaitri of Vivien naar keuze. En de winnende taart willen we verloten. Meer informatie hierover verschijnt in de volgende dorpskrant.

Ds. Dirk Jan Brans (0345-570784/ djbrans@xs4all.nl).