Jaargang 16, nummer 4
22 februari 2018

Clubkampioenschappen Batua

DORPSHUIS - De laatste zaterdag van januari werden in het Dorpshuis de jaarlijkse Batua-clubkampioenschappen gehouden. Door afwezigheid van de favorieten Henk Weijgertze en Piet van Maarseveen maakten veel deelnemers onverwacht grote kans. De strijd in de voorrondes was als vanouds met veel persoonlijke beleving. Nauwkeurig werden de scores van de concullega’s in de gaten gehouden. Het uiteindelijke resultaat was dat uit poule-A Arnoud Kipping en Jelle Zijlstra zich mochten opmaken voor de kruisfinales. Arjan Hol kwam daarvoor net één puntje tekort. Uit poule-B plaatste zich behalve Martin Monteba ook Gerrit de Jager (minder tegenpunten dan de gelijk geëindigde Koos van Winden).

Martin Monteba en Gerrit de Jager verdeelden na hun onderlinge strijd resp. de plaatsen 3 en 4. In de winnaarsfinale betwistten de competitie-teamgenoten Arnoud Kipping en Jelle Zijlstra elkaar de kampioenstitel. Arnoud kon na een 3-1 overwinning de felicitaties van Jelle en natuurlijk alle overig aanwezigen in ontvangst nemen.

Jeugdfinale

Daarvoor was al de jeugdfinale gespeeld. Evenals vorig jaar een broederstrijd tussen Felix en Casper Ooteman. Casper verdedigde zeer gecontroleerd waardoor Felix zijn uiterste best moest doen zijn punten te scoren. De grotere ervaring gaf tenslotte de doorslag en onder toeziend oog van zijn (hun) ouders mocht Felix de kampioenstitel en bijbehorende beker in ontvangst nemen.