Jaargang 16, nummer 4
22 februari 2018

Het laatste leefbaarheid budget van gemeente Geldermalsen

GELDERMALSEN - Opnieuw stelt de raad het leefbaarheid budget beschikbaar voor initiatieven uit de samenleving. Het leefbaarheid budget van 2018 is het laatste leefbaarheid budget dat de raad van gemeente Geldermalsen beschikbaar stelt. Het budget moet voor het einde van het jaar besteed zijn. Daarom beginnen we vroeg dit jaar met het indienen en uitreiken.

Indienen t/m 25 maart

Indienen kan per direct t/m 25 maart via 'www.geldermalsen.nl/leefbaarheidbudget.' Na 25 maart controleren we of de ingediende initiatieven voldoen aan de voorwaarden. Vanaf 17 april kan het stemmen beginnen. Stemmen kan t/m 21 mei. Welke initiatiefnemer weet deze keer de meeste stemmen binnen te halen? Op 31 mei maken we de winnaars bekend. Tijd en locatie maken we later bekend. De winnaars hebben tot uiterlijk 10 december om het budget te besteden.

Geen pitch en informatiemarkt

We hebben er dit jaar voor gekozen om geen pitch en informatiemarkt te organiseren. Hierdoor winnen we tijd en kan het stemmen sneller beginnen. In plaats daarvan presenteren we materiaal op 'www.geldermalsen.nl/leefbaarheidbudget.' Initiatiefnemers kunnen bijvoorbeeld een filmpje van 3 minuten opnemen. Die plaatsen we dan op de website. Aanleveren van materiaal kan tot uiterlijk 9 april.

De data op een rij

6 februari t/m 25 maart: Indienen initiatieven

9 april: aanleveren presentatiemateriaal

17 april t/m 21 mei: stemmen en presentatiemateriaal online

31 mei: bekendmaking winnaars

Categorieën

Het leefbaarheid budget is een budget dat door de raad beschikbaar wordt gesteld voor maatschappelijke initiatieven. Net als vorige jaren hangen ze hier een wedstrijdcomponent aan. De initiatiefnemer die de meeste stemmen weet te winnen, mag een deel van het budget hebben om het initiatief uit te voeren. Net als vorig jaar zullen er twee categorieën zijn: (1) initiatieven tot een bedrag van € 5.000 en (2) initiatieven tot een bedrag van € 10.000. Er is in totaal een budget van € 100.000 beschikbaar.

Kijk op 'www.geldermalsen.nl/leefbaarheidbudget' voor meer informatie.