Jaargang 16, nummer 4
22 februari 2018

WIND! wint Gelderse Kern met Pit trofee

ELST - Het project Wind! heeft in de jaarlijkse campagne Kern met Pit van de Koninklijke Nederlandse Heide Maatschappij (KNHM) de Trofee 2017 gewonnen van voor de genomineerde projecten in de provincie Gelderland. Super!

In Elst, op een drukbezochte bijeenkomst van de KNHM, hebben de provinciale projecten van Gelderland in 2017 zich gepresenteerd en natuurlijk de nieuwe projecten van 2018. Greet Mertens en Ton van Vlijmen presenteerden daar het project Wind! zoals dat tussen januari en juni in ons dorp werd gerealiseerd. En met succes. Wind! won de Trofee voor 2017 en Greet en Ton namen hem verrast en trots in ontvangst.

,,Dat is een heel mooi resultaat en een geweldige waardering voor al die inwoners van Tricht waar de voorbereidende gesprekken mee zijn gevoerd. Voor al die inwoners die materialen hebben uitgeleend waarmee we de tentoonstelling en de muziektheatervoorstelling hebben kunnen vormgeven. Ook voor alle muzikanten, acteurs van het buitengebeuren en in de zaal, de decorbouwers, kostuum, geluid- en lichttechnici, tentoonstellingsmakers, horecapersoneel, bestuur en technici van het dorpshuis, fotografen, pr-medewerkers, steunende stemmers en noem maar op, van het project Wind! 2017. We zijn er enorm blij mee,’’ aldus Ton van Vlijmen.

Op nu naar de landelijke finale in Utrecht, op vrijdag 1 juni. Dan wordt bekend welk van de 12 winnende provinciale projecten de landelijke winnaar wordt. ,,Wij willen iedereen bedanken voor de medewerking en steun aan dit project. Ook jij hebt daaraan bijgedragen. Door mee te werken of door het op de een of andere manier te steunen. Met heel veel dank en hartelijke groet en…. wie weet tot in Utrecht ergens, op die vrijdag 1 juni!’’

Meer weten…kijk dan op:

http://'www.kernmetpit.nl/Projecten+menu/deelnemende+projecten+2017/626629.aspx'

https://'www.omroepgelderland.nl/nieuws/2303215/Tricht-wint-Kern-met-Pit-prijs'