Jaargang 16, nummer 3
26 januari 2018

Eerste afspraken met Werkzaak Rivierenland nu ook op gemeentehuis Geldermalsen

GELDERMALSEN - Vanaf januari 2018 is het voor inwoners van Geldermalsen mogelijk om de eerste gesprekken met Werkzaak op het gemeentehuis van de gemeente Geldermalsen te voeren. Het gaat om het intakegesprek voor de aanvraag van een bijstandsuitkering en het eerste gesprek met de werkcoach. Voor deze gesprekken hoeft de werkzoekende niet meer naar Tiel. De vervolggesprekken en de workshops blijven in Tiel plaats vinden. Het intakegesprek is op afspraak, hiervoor maakt de werkzoekende eerst telefonisch een afspraak met Werkzaak.

Samenwerking verbeteren

De gemeente Geldermalsen en Werkzaak streven er samen naar om de dienstverlening te verbeteren. De Werkzaak-medewerkers die de intakegesprekken voeren zijn twee dagen per week aanwezig op het gemeentehuis. Dit bevordert de samenwerking met het Kernteam en de afdeling Schuldhulpverlening.

Pilot dienstverlening op locatie

Werkzaak sprak met de gemeenten in de regio af om de mogelijkheden voor dienstverlening op locatie te onderzoeken. Dit gebeurde met een pilot van drie maanden in 2017 voor nieuwe werkzoekenden uit Culemborg, Maasdriel en Zaltbommel. De evaluatie van de pilot liet een positief resultaat zien. En is nu vast onderdeel van de dienstverlening van Werkzaak geworden en uitgebreid naar de Gemeente Geldermalsen. Eind februari volgt de gemeente West Maas en Waal met de dienstverlening op het gemeentekantoor in Beneden-Leeuwen.