Jaargang 16, nummer 3
26 januari 2018

Extra huishoudelijke hulp vouchers

TRICHT – In Tricht kan men indien nodig, net als in de andere dorpen de gemeenten Geldermalsen, Lingewaal en Neerijnen, weer (extra) huishoudelijke hulp aanvragen. De gemeenten hebben besloten om opnieuw vouchers voor extra huishoudelijke klussen beschikbaar te stellen. Een voucher, die staat voor één uur huishoudelijke hulp, kan men verzilveren bij één van de aanbieders voor huishoudelijke hulp waarmee de gemeenten een contract hebben afgesloten. Per verzilverde voucher betaalt de inwoner onafhankelijk van zijn of haar inkomen € 5.

Voor wie?

De extra hulp is mogelijk voor inwoners die al huishoudelijke hulp hebben waar een indicering voor is gegeven. Verder kunnen mantelzorgers die overbelast zijn of dreigen te raken, gebruik maken van de vouchers. De vouchers zijn in 2018 ook beschikbaar voor inwoners die geen maatwerkvoorziening voor huishoudelijke hulp hebben. Deze inwoners kunnen de vouchers gebruiken als ze tijdelijk (bijvoorbeeld bij een acute situatie) of af en toe (bijvoorbeeld als aanvulling op het huishoudelijke werk wat ze nog zelf kunnen doen) behoefte hebben aan huishoudelijke hulp.

Aanvragen

Voor het aanvragen van de vouchers kan men terecht bij het kernteam Geldermalsen via 0345-58 67 00 of kijk op https://kernteam.geldermalsen.nl.