Jaargang 16, nummer 3
26 januari 2018

Kom kennismaken met zorgrobot Zora in het dorpshuis in Tricht

DORPSHUIS - Kom kennismaken met zorgrobot Zora in het dorpshuis in Tricht tijdens een interactieve informatieavond Innovatie in de zorg.

Zeg eens eerlijk... als u zich afvraagt wat voor weer het vandaag wordt, kijkt u dan uit het raam? Of op uw telefoon? Het online checken van het weer is een klein voorbeeld van slimme technologie die heel snel ‘gewoon’ is geworden. Maar voor het grootste goed, onze eigen gezondheid, gebruiken we diezelfde technologie nog te weinig in ons voordeel. Op dinsdag 6 februari as. organiseert het dorpshuis in Tricht een interactieve informatieavond over Innovatie in de zorg. Deze avond is een initiatief van Bianca Hol, woonachtig in Tricht en werkzaam bij zorgorganisatie de Zorgboog (Noord-Brabant).

De Zorgboog is één van de zorgorganisaties die graag experimenteren met innovatie en technologie. Op zoek naar ideeën en mogelijkheden waarmee zij de cliënt zoveel mogelijk

faciliteren en ‘ontzorgen’. Waarmee ze medewerkers kunnen ondersteunen in hun werk én kunnen bijdragen aan de kwaliteit van zorg. Zorgrobot ZORA is een goed voorbeeld van een dergelijke innovatie. Tijdens de informatieavond kunt u zelf kennismaken met ZORA. U kunt ook zelf met ZORA aan de slag.

Slimme technologische hulpmiddelen worden ook steeds vaker toegepast in de thuissituatie. Hierdoor is het mogelijk dat ouderen steeds langer en veilig zelfstandig thuis kunnen wonen. Ook kan het bijdragen aan het ontzorgen van mantelzorgers. Tijdens de informatieavond vertelt KPN alles over domotica-oplossingen in huis: wat is er allemaal mogelijk en wat levert het ons allemaal op?

Nieuwsgierig? Kijk nu alvast op 'www.kpn.com/vitaal' of 'www.kpn.com/smartlife.'

Bent u geïnteresseerd in de laatste innovatieve snufjes in de zorg, bijvoorbeeld omdat u cliënt, mantelzorger of zorgmedewerker bent? Dan bent u van harte welkom op dinsdag 6 februari, 20.00 uur in het Dorpshuis in Tricht. Graag tot dan!