Jaargang 16, nummer 2
22 december 2017

Erfgoedprijs voor Interactieve Studiezaalwand Regionaal Archief Rivierenland

LENT - Na een spannende periode van nomineren en stemmen vond op zaterdag 9 december in Fort Lent de uitreiking van de Gouden Gelderse Roos Erfgoedprijs plaats. Regionaal Archief Rivierenland won met de Interactieve Studiezaalwand de Juryprijs.

De jury, bestaande uit Josan Meijers, Marc Wingens, Dolly Verhoeven, Leo Adriaanse en René Arendsen koos als prijswinnaar de Interactieve Studiezaal van Regionaal Archief Rivierenland. “Met de wand kun je op laagdrempelige wijze ingewikkelde geschiedenis duiden, het archief laten zien en bovendien beleven. Zeer voorbeeld stellend”, aldus de jury. De tweede prijs in deze categorie ging naar Gelderse Smaken, een samenwerkingsproject van acht kleine Gelderse musea rond voeding en gerechten. De derde prijs was voor Kamers op Kolkenstein van Stichting IJsselhoeven.

Meer over de winnende en andere ingezonden projecten is te lezen op: erfgoedgelderland.nl/gelderseroos

De Gouden Gelderse Roos is er voor erfgoedprojecten en activiteiten met impact!

Erfgoed Gelderland staat voor Samen Verleden Toekomst Geven. Om dit kracht bij te zetten stelt Erfgoed Gelderland vanaf 2017 een tweejaarlijkse erfgoedprijs in: de Gouden Gelderse Roos. Het doel van de prijs is een podium bieden voor inspirerende erfgoedprojecten met betrekking tot de geschiedenis van Gelderland.