Jaargang 16, nummer 2
22 december 2017

Gemeente Geldermalsen huurde ijsbaan Mariënwaerdt af voor schoolklassen

MARIENWAERDT - In het kader van het programma jongeren op gezond gewicht (JOGG) heeft de gemeente de tijdelijke ijsbaan van landgoed Mariënwaerdt afgehuurd. Deze overdekte ijsbaan was er ter gelegenheid van de kerstfair die ook deze maand gehouden werd. Ongeveer 1.000 basisschoolleerlingen uit de gemeente Geldermalsen hebben gebruik kunnen maken van deze ijsbaan. In samenwerking met het landgoed Mariënwaerdt waren alle basisscholen in de gemeente uitgenodigd voor een ’schaatsles’. Vervoer van en naar school door middel van bussen was ook door de gemeente geregeld. Negen scholen maakten gebruik van dit aanbod, waaronder onze eigen basisschool Op ’t Hof. De scholen bezochten de schaatsbaan op twee ochtenden. Een professionele trainer bracht de schoolkinderen schaatstechnieken bij. ’s Middags huurde de gemeente de baan af voor statushouders en mensen met een kleine beurs.

Bewegen en gezonde voeding

JOGG is een project van de gemeente Geldermalsen. De gemeente wil jongeren stimuleren om meer te sporten en bewegen om overgewicht tegen te gaan. Naast voldoende bewegen is ook gezonde voeding een belangrijk thema. Alle kinderen kregen daarom een appel. Fruitmasters stelde hiervoor 1.000 appels gratis beschikbaar. Komend jaar biedt de gemeente weer allerlei activiteiten aan op het gebied van sport en bewegen voor jongeren.

Statushouders

De gemeente bood ook statushouders en inwoners met een kleine beurs de gelegenheid om van de ijsbaan gebruik te maken. In samenwerking met de stichting Integreren doe je samen! en de stichting Help Elkaar konden deze inwoners op dinsdag- en donderdagmiddag kennismaken met de oer-Hollandse traditie. Ook vanuit deze groepen werd vol enthousiasme van de gelegenheid gebruik gemaakt. Voor veel statushouders was dit een eerste kennismaking met deze oer Hollandse wintersport en er werd volop genoten.