Jaargang 16, nummer 2
22 december 2017

Trichts sterkste man Patrick van Antwerpen Nederlands kampioen indoor Highlandgames

TRICHT – Onze dorpsgenoot Patrick van Antwerpen, bij velen bekend als de sterkste man van het Eldorpenspel, is afgelopen weekend Nederlands kampioen indoor Highlandgames geworden.

Hij werd zondag 10 december in Veldhoven eerste bij de de SAP-cup. Dit is een sportfestijn voor krachtsporten, zoals bodybuilding, crossfit, sterkste man en powerlifting. Voor de eerste keer kregen hier ook de Highlandgames een podium, de van oorsprong Schotse sportwedstrijden voor krachtpatsers, waarbij de deelnemers allemaal een kilt dragen. Aan het evenement deden veertien deelnemers uit Nederland en België mee, onder de vlag van de Highlandgames-federatie Nederland en België.

De wedstrijd bestond uit vijf onderdelen: kogelstoten met een kogel van 7.25 kg, stoten met een bal van ruim 10 kg, wfd (weight for distance) van 25.5 kg, cabertoss for distance (werpen van een paal van een kleine 4.5 meter) en zak hoog gooien (22 kg). Van Antwerpen werd 3e op de lichte kogel maar won de andere vier onderdelen. In de totaalstand pakte hij de eerste prijs en hij werd daarmee Nederlands kampioen indoor Highlandgames.

Volgend jaar doet Van Antwerpen mee aan veel Highlandgames-wedstrijden, waaronder het Nederlands kampioenschap en het wereldkampioenschap.