Jaargang 16, nummer 2
22 december 2017

Gastvrouwen in gemeentehuis zorgen voor persoonlijker contact met bezoekers

GEMEENTEHUIS - Sinds kort heten gastvrouwen bezoekers die de hal van het gemeentehuis binnenkomen, welkom. Voorlopig is dit een proef. De gemeente zoekt naar manieren om haar dienstverlening te verbeteren en denkt dat de aanwezigheid van een gastvrouw zorgt voor betere en meer persoonlijke hulp aan bezoekers. De ervaringen van de gastvrouwen neemt de gemeente ook mee bij het inrichten van de nieuwe gemeente West Betuwe.

De gastvrouwen zijn allemaal ervaren collega’s die al jaren bij Publiekszaken werken. Voorheen zaten de medewerksters achter de balie of aan de telefoon in het klantencontactcentrum. Nu helpen ze inwoners ook bij de afsprakenzuil, bieden bezoekers een kopje koffie aan, assisteren bij de pasfotoautomaat en nemen pakketjes in ontvangst.

Elke ochtend van 8.15 en 12.00 uur is er een gastvrouw aanwezig. Onderdeel van de proef is verder dat de receptiebalie is gesloten, ook in de middag als de gastvrouwen niet aanwezig zijn. Bezoekers kunnen nu ’s middags en tijdens de avondopenstelling terecht bij balie 5. Ook gesloten rolluiken in de hal behoren tot het verleden. De gemeente vindt gesloten luiken voor de balies van publiekszaken geen gastvrije indruk geven. Op de foto de vier gastvrouwen van de gemeente Geldermalsen in de hal van het gemeentehuis: Fatty Moosavi, Frida van Kekem, Marja van Veen en Marian Verweij.