Jaargang 16, nummer 2
22 december 2017

DDD-avond van pup tot geleidehond

DORPSHUIS - De DDD-avond van 23 januari 2018 heeft als thema: Van Pup tot geleidehond. Er worden een aantal dorpsgenoten verwelkomt die actief zijn bij het KNGF, het Koninklijk Nederlands Geleidehonden Fonds èn een aantal honden: Ella Peterse, met Joep een zwarte labrador van KNGF geleidehond, Bart Krebaum, ambassadeur voor het KNGF met Cooper zijn geleidehond en Bert en Leny Versteeg, met Cissy gepensioneerde moederhond van KNGF geleidehond.

Bert en Leny Versteeg hebben al een aantal nestjes voor het KNGF gekregen. Maar wat komt er nu allemaal kijken om gezonde Pups, die geschikt zijn om geleidehond te worden, te krijgen? En hoe zorg je voor kleine pupjes? Na 7,5 weken mogen ze de Pups weggeven aan speciale pleeggezinnen die verder voor ze gaan zorgen.

Ella Peterse heeft Joep, een zwart labrador, als pupje gekregen. Wat moet zij doen om te zorgen dat Joep straks naar school kan om de opleiding tot blindengeleidehond te kunnen volgen?

Dit en meer kunt u allemaal te weten komen tijdens deze avond. Natuurlijk voor alle hondenliefhebbers maar ook leuk voor de rest, graag tot 23 januari 20.00 uur in het Dorpshuis dus!