Jaargang 16, nummer 2
22 december 2017

Levende kerststal

DORPSKRANT - Het programma rondom de Levende Kerststal wordt bijzonder dit jaar. Veel passende muziek, met zang en instrumenten. Dit jaar ook met leden van de harmonie O.Z.O.D. die kerstliederen laten horen die zij de week daarvoor ook ten gehore brengen op de Dickens-Kerstmarkt in Tiel. Veel muziek en zang dus.

De vrijwilligers van de werkgroep Levende Kerststal zorgen voor een nog mooiere, verbeterde versie van de kerststal. Vera en Steven van ’t Bergje zorgen weer voor de dieren in en om de stal. Kom kijken, luisteren of meezingen!

Het team van de Aanschuiftafel zorgt voor lekkere erwtensoep, vegetarisch of met worst, met brood en katenspek of kaas. Ook de warme chocomel en glühwein zijn er weer. Er is kerstbrood en er zijn mandarijnen. Het activiteitenteam en de barploeg van het dorpshuis helpen mee.

Op het podium een keur van optredens. Naast OZOD ook van Gonda Scheffel Baars en haar kleinkinderen met Poolse kerstliederen, Ben van den Bosch en Corrie van Diggelen met een Singalong vol bekende kerstliederen, het hele schoolkoor van Op ’t Hof met de nummers die zij ook op de Korenslag 2017 zongen, de zangeressen van Effair, al bekend van eerdere optredens in Geldermalsen en Tricht en mogelijk ook nog enkele optredens door jonge Trichtse muzikanten.

De geluidsinstallatie zal dit jaar worden aangelegd en bediend door Joop en Nico van Schalksound, Middelweg in Tricht. Met heuse zangmicrofoons en twee fraaie monitorboxen dus… dat draagt bij aan een betere geluidskwaliteit! De liedteksten worden met een beamer geprojecteerd op het doek in de podiumwagen. Die vrachtwagen wordt wederom door de firma van Helten ter beschikking gesteld. Wij danken hierbij alvast al die bedrijven, de stichting Trajectum en individuele personen die hun hulp en steun hebben aangeboden.