Jaargang 16, nummer 1
24 november 2017

Jubileum John’s Glazenwassersbedrijf

TRICHT - Het glazenwassersbedrijf van de in Buurmalsen geboren en in Tricht getogen John Hak bestaat dit jaar alweer tien jaar. ,,Ik heb het bedrijf destijds overgenomen van Rene Honk, die naar het buitenland is vertrokken. Ik had de MEAO gedaan en werkte destijds dan ook in een kantoorbaan. Dat lag me echter niet zo. Ik kende Rene via de voetbal en had in de voetbalkantine wel eens gekscherend gezegd: als jij met ramenlappen stopt neem ik het wel over.’’ Toen Rene serieuze plannen had om te emigreren besloot John om toch maar eens met Rene mee te gaan lopen om te kijken of dat werk hem wel lag. ,,Ik wist echt niet waaraan ik begon,’’ vertelt hij lachend. ,,Maar ik dacht toen ook van, als ik er nu niet voor ga blijf ik zeker altijd op kantoor zitten.’’ Dat vooruitzicht stond hem niet aan.

Particulieren en bedrijven

Spijt van zijn carrièreswitch heeft hij niet gehad. ,,Het is hard werken maar het grote voordeel van dit vak is dat je onder de mensen komt en lekker in de buitenlucht werkt.’’ De werkzaamheden zijn langzaamaan uitgebreid naar andere takken van schoonmaak en zo is zijn eenmansbedrijf gegroeid naar een bedrijf met zes man. John werkt niet alleen voor particulieren, ook voor bedrijven. ,,Eigenlijk kwam van het een het ander. Eerst kom je de ramen doen, dan vragen ze of je misschien de hal kunt meenemen en later ook de kantoorruimten. Bijkomend voordeel is dat het in de winterdag ook fijn is om meer binnen te kunnen werken.’’ Met Bennie Mulder, Egbert van Zijl, Glenn Robbemondt, Dennis Hakkert en Gijsbert Mulder is hij werkzaam in een grote regio rondom Tricht. ,,Werk is er genoeg, we komen bijna om in het werk. Via onze website, gemaakt door Niels den Hild van Velzart, weet men ons goed te vinden.’’

Zonnepanelen reinigen

Naast het ramen wassen (inclusief kozijnen) en het onderhoud van kantoren en bedrijfshallen kan John’s bedrijf ook gevraagd worden voor het reinigen van zonnepanelen. Voor optimaal rendement van zonnepanelen is het van groot belang deze minimaal 1x per jaar te laten reinigen. Het schoonmaken van deze panelen gebeurt door middel van een Telewash-systeem met zachte borstel. In de meeste gevallen kan dit vanaf de grond gedaan worden en hoeft het dak niet betreden te worden.

Dakgoten, daken en trespa

Het leegmaken van dakgoten is vaak een vervelend, maar noodzakelijk klusje. Om verstoppingen te voorkomen, is het raadzaam dakgoten jaarlijks te laten controleren op vuiligheid als blad en gruis. Hiervoor beschikt het bedrijf over de juiste materialen. Ook voor het reinigen van houtwerk, kunststof en trespa kan men terecht. Verder is het mogelijk om dakpannen schoon te laten maken. Naast het schrobben wordt dan ook mos weggestoken.

Personeel gevraagd

,,Binnenkort vertrekt Dennis, dus ik zou wel extra personeel kunnen gebruiken zodat ik het zelf wat rustiger aan kan doen. Belangrijk voor nieuwe mensen is dat ze beseffen dat je goed in de omgang moet zijn en de klanten moeten echt op ons kunnen vertrouwen. We komen immers bij hen op het terrein en ook in het bedrijf als er verder niemand is.’’ Wie interesse heeft in het vak en werk zoekt kan contact met John opnemen door te bellen naar 06-23545276.

Meer informatie op de website: 'www.johnsglazenwassersbedrijf.nl'