Jaargang 16, nummer 1
24 november 2017

Informatieavond over collectieve inkoop zonnepanelen

NEERIJNEN - De gemeente Geldermalsen organiseert samen met de gemeente Neerijnen en Het Nieuwe Wonen Rivierenland (HNWR) informatieavonden voor huiseigenaren die zonnepanelen willen aanschaffen of eerst nog meer informatie over zonnepanelen willen. Beide gemeenten bieden in samenwerking met HNWR woningeigenaren de mogelijkheid om gezamenlijk zonnepanelen in te kopen. Voordelen hiervan zijn dat het goedkoper is en dat woningeigenaren begeleiding krijgen bij de keuze van zonnepanelen. HNWR vraagt ook de offerte op en neemt daarmee huiseigenaren veel werk uit handen. De begeleiding is bovendien gratis. Op de avonden vertellen medewerkers van HNWR hoe de collectieve inkoop in zijn werk gaat en welke voordelen deze manier van inkopen biedt. HNWR begeleidt kosteloos deelnemers en geeft onafhankelijk advies over de mogelijkheden van zonnepanelen voor ieders specifieke situatie. HNWR selecteerde drie regionale leveranciers die de zonnepanelen aanbieden.

Bijeenkomst

In Duurzaamheidscentrum De Knop in Geldermalsen (Rijksstraatweg 19) heeft reeds een bijeenkomst plaatsgevonden maar op 6 december kan men ook terecht in het gemeentehuis in Neerijnen. Die bijeenkomst start om 20.00 uur (inloop om 19.30 uur).

Aanmelden

Aanmelden kan via de website 'www.hetnieuwewonenrivierenland.nl', via de mail aan info@hetnieuwewonenrivierenland.nl of door tijdens kantooruren te bellen naar 0418-760157.

Waarom zonnepanelen?

De gemeenten Geldermalsen en Neerijnen willen het gebruik van zonnepanelen stimuleren en aantrekkelijker maken. Zonnepanelen zorgen voor een lagere energierekening en zelf energie opwekken is bovendien beter voor het milieu. Beide gemeenten hebben zich als doel gesteld dat de nieuwe gemeente West Betuwe in 2030 energieneutraal is. Dat betekent dat we dan als inwoner, bedrijf en gemeente voor 100% in onze eigen energiebehoefte voorzien.

Meer informatie over inkoopactie en de voordelen van zonnepanelen leest u op 'www.hetnieuwewonenrivierenland.nl.'