Jaargang 16, nummer 1
24 november 2017

Miranda de Vries wordt burgemeester van Etten-Leur

GELDERMALSEN - Burgemeester Miranda de Vries is onlangs voorgedragen als nieuwe burgemeester Etten-Leur. Op 6 november besloot de gemeenteraad van de gemeente Etten-Leur Miranda de Vries voor te dragen als nieuwe burgemeester van Etten-Leur. Na ontvangst van het Koninklijk Besluit over haar benoeming, vindt haar installatie plaats op 20 december om 19.30 uur in de Van Goghkerk.

Burgemeester de Vries (47) werd in 2011 burgemeester van Geldermalsen. Daarvoor was zij vanaf 2006 wethouder in Zwijndrecht. Sinds zij zes jaar geleden begon als nieuwe, onervaren

burgemeester in het Rivierenland is zij geconfronteerd met ingrijpende gebeurtenissen en druk geweest met vele interessante projecten en bestuurlijke uitdagingen. Waaronder de aanstaande herindeling van Geldermalsen met Neerijnen en Lingewaal. Dat alles vanuit een enthousiaste, gedreven en vooral menselijke benadering. Daar haar burgemeesterschap sowieso per 1 januari 2019 vanwege de gemeentelijke herindeling zou aflopen vond zij het zelf tijd voor een frisse doorstart en slaat ze een nieuwe weg in als burgemeester van Etten-Leur.

Op het gemeentehuis ziet men haar niet graag vertrekken, maar respecteert metn wel haar keuze en met waardering voor al hetgeen zij voor de gemeente Geldermalsen heeft gedaan.

Eenieder is van harte welkom om nog persoonlijk afscheid van haar te nemen op vrijdagmiddag 1 december van 16.30 tot 18.00 uur in het gemeentehuis, Kuipershof 2 te Geldermalsen.