Jaargang 16, nummer 1
24 november 2017

Speelplek ´t Spinnenweb zoekt uitbreiding in werkgroepen

TRICHT - Het speeltuinbestuur bestaat uit vrijwilligers die proberen bij te dragen aan een veilige speelplek voor kinderen. De speelplekken hebben ook een belangrijke buurtfunctie als sociale ontmoetingsplek. De plekken in het bestuur zijn goed gevuld maar extra handen zijn altijd welkom. De werkzaamheden zijn overzichtelijk en in een dagdeel of paar uur uit te voeren. Daarbij heeft u altijd de back-up vanuit het bestuur.

Kluscommissie: Per locatie (Hoge Bulk en Zandkuil) zoeken wij 1 á 2 handige mannen en/of vrouwen die twee dagdelen per jaar kunnen helpen bij kluswerkzaamheden in de speeltuin. Denk hierbij aan het opknappen van een toestel, schilderen, vervangen van schroeven. Wij zoeken hiervoor iemand die zicht heeft op de speeltuin en daar af en toe een rondje in wil lopen om te kijken naar de veiligheid en staat van de toestellen.

Activiteitencommissie: Wij zoeken creatieve zielen die willen meedenken met het opzetten van 1 á 2 activiteiten per jaar. Denk hierbij aan onze picknick of een voetbaltoernooitje… Maar misschien heeft u of heb jij wel een veel beter idee! Deze activiteiten kunnen ook ingezet worden als (maatschappelijke) stage.

Computer Fanaat: 2 maandelijks lopen wij een rondgang door de speeltuin om de toestellen na te gaan op veiligheid en compleetheid. Deze bevindingen worden geregistreerd in het computerprogramma “Playmapping”. Dit is tevens een bron voor de gemeente om bij te houden wat de staat van speeltuin moet zijn en hoe actief een speeltuinbestuur bezig is met veiligheid. Het invoeren van de gegevens kost weinig tijd voor iemand die eenmaal weet hoe het programma werkt. Hiervoor is een introductiecursus beschikbaar. Mocht je het ook leuk vinden de Speelplekken op de kaart te zetten op sociaal mediagebied, dan moedigen wij dit graag aan!

Contact

Ziet u zichzelf binnen een van deze activiteiten, dan hopen wij van u te mogen horen! Spreek een van ons aan of neem contact op via onderstaande telefoonnummer of Facebook. Ook wanneer u slecht incidenteel beschikbaar bent maar wij toch zo af en toe van uw hulp gebruik mogen maken horen wij dat graag!

Wij kijken uit naar de reacties!

Robert & Hanneke Van Doorn, Manon De Jong, Ellen en Evert Jan de Greef, Anita Harskamp (06-28728494).