Jaargang 16, nummer 1
24 november 2017

Het wordt mooi rondom de Levende Kerststal!

Zaterdag 23 december tussen 17.30 en 19.00 uur

Het programma rondom de Levende Kerststal wordt bijzonder dit jaar. Veel passende muziek, met zang en instrumenten. Dit jaar ook met leden van de harmonie O.Z.O.D. die kerstliederen laten horen die zij de week daarvoor ook ten gehore brengen op de Dickens-Kerstmarkt in Tiel. Veel muziek en zang dus.

We zijn nog zoek naar een Jozef (een Maria heeft zich al gemeld), enkele herders en de kerstengel. Als je mee wilt doen, ben je van harte welkom. Samen met jou zoeken we naar passende kleding en een pruik als je die zelf niet hebt.

De vrijwilligers van de werkgroep Levende Kerststal, zorgen vanaf zaterdag 16 december voor een nog mooiere, verbeterde versie van de kerststal. Vera en Steven van ’t Bergje zorgen weer voor de dieren in en om de stal. Kom kijken, luisteren of meezingen!

Het team van de Aanschuiftafel zorgt voor lekkere erwtensoep, vegetarisch of met worst, met brood en katenspek of kaas. Ook de warme chocomel en glühwein zijn er weer. Er is kerstbrood en er zijn mandarijnen. Het activiteitenteam en de barploeg van het dorpshuis helpen mee.

Op het podium een keur van optredens. Niet alleen van de muzikanten van OZOD maar ook van Gonda Scheffel Baars en haar kleinkinderen met Poolse kerstliederen, Ben van den Bosch en Corrie van Diggelen met een Singalong vol bekende kerstliederen, het hele schoolkoor van Op ’t Hof met de nummers die zij ook op de Korenslag 2017 gaan zingen, de zangeressen van Effair, al bekend van eerdere optredens in Geldermalsen en Tricht en mogelijk ook nog enkele optredens door jonge Trichtse muzikanten. Hopelijk komt er ook weer een echte Kerstengel met haar volgelingen uit de onderbouw van de basisschool. Wie heeft blond haar en wil die rol dit jaar vervullen? Meld je aan!

De geluidsinstallatie zal dit jaar worden aangelegd en bediend door Joop en Nico van Schalksound, Middelweg in Tricht. Met heuse zangmicrofoons en twee fraaie monitorboxen dus… dat draagt bij aan een betere geluidskwaliteit! De liedteksten worden met een beamer geprojecteerd op het doek in de podiumwagen. Die vrachtwagen wordt wederom door de firma van Helten ter beschikking gesteld. Wij danken hierbij alvast al die bedrijven, de stichting Trajectum en individuele personen die hun hulp en steun hebben aangeboden.

Wil je Jozef zijn of de Kerstengel of mee helpen in de keuken, in de stalletjes buiten of op het podium, geef je dan op via een bericht naar levendekerststal@dorpshuistricht.nl

of bel met Ton: 06-26214171.