Jaargang 15, nummer 11
27 oktober 2017

De bouwers van de Levende Kerststal zijn er klaar voor maar…

TRICHT - Ja, de bouwers van de steeds mooier wordende kerststal voor zaterdagavond 23 december zijn er inderdaad klaar voor. Afgelopen week hebben zij vergaderd. De houten constructie wordt weer in gereedheid gebracht en aangevuld met mooie nieuwe schaaldelen aan de achterkant. Dankzij de financiƫle steun van Trajectum. Het grasveld voor het dorpshuis wordt die avond tussen 17.30 en 19.30 uur weer omgetoverd tot een plek waar Kerstmis centraal staat.

Naast de met lichtjes en kerstbomen versierde stal met Jozef, Maria en het kindje en natuurlijk de dieren, is er ook weer een podium. Op de podiumwagen van de firma van Helten, inderdaad, is weer Trichts talent te zien en te horen met Nederlandse en ook internationale kerstliederen.

Er zijn tentjes met warme dranken, chocolademelk, glühwein, kerstbrood en mandarijntjes. Er is erwtensoep en roggebrood met of zonder spek. Er is een grote partytent als het regent, maar….we gaan er van uit dat die eigenlijk niet nodig zal zijn.

Wat is die “maar” dan in de titel van dit stukje tekst? Die heeft betrekking op onze oproep want we de stal is klaar maar…. we zoeken niet alleen nog een Maria en Jozef (meld je aan!) maar ook nog Trichtse zangers en zangeressen of muzikanten, jong en oud, die een bijdrage willen leveren aan het podiumprogramma. Een of twee liedjes of kerstnummers is al heel wat. Doe mee! Jij ook met leerlingen uit jouw klas, met je buurvrouw, met je zus en haar gitaar, met je medeleerlingen van Muziekhuis Pancras of collega’s van OZOD. Instrumentaal mag ook.

Teksten worden, voor zover beschikbaar, weer met een beamer geprojecteerd zodat je als bezoeker ook mee kunt zingen. De stal wordt op zaterdag 16 december opgebouwd en op donderdag 28 december weer afgebroken en opgeborgen. Wil je mee helpen of aan het programma mee doen, geef je op via ons speciale mailadres: eenplekjeindestal@dorpshuistricht.nl