Jaargang 15, nummer 11
27 oktober 2017

Filmavond ‘De verloren zoon’ in de Pieterskerk

KERK – Hoewel ons dorp geen ‘echte’ bioscoop heeft staat er toch van november tot en met maart en op initiatief van de Hervormde Kerk van Tricht een nieuw seizoen filmavonden gepland. Er worden in totaal 4 filmavonden gehouden, allen met als thema ‘Verloren raken, thuiskomen’ en altijd op een vrijdagavond. De eerste filmavond is op 17 november, waar ‘De Verloren Zoon vertoond wordt. Op 10 november draait ‘Departures’, op 23 februari ‘Le Fils de l’autre’en op 23 maart ‘Son of Man’.

Wie kent het verhaal van “De verloren Zoon” uit het Lukas evangelie niet? Zo’n puberende zoon die weg wil om op eigen benen te staan en de vader die hem geen preek, maar de ruimte geeft om zijn eigen beslissingen te nemen. Na het feestvieren wordt het leven moeilijk en komt de zoon tot inkeer. De film laat zien wat een worsteling dat is tussen eigen trots, angst, hoop en een klein beetje vertrouwen. Durft hij terug naar zijn vader te gaan? Hoe zal zijn vader dan reageren, mag hij op open deur met vergeving en genade hopen? De oudste, de modelzoon is natuurlijk niet blij met de terugkeer van de nietsnut. De vader vindt, denk ik, het verlorene in beide zonen.

En hoe zal het verder zijn gegaan?

Dit is een heel verassende, dramatische film, met acteurs die zo uit de tijd van Lukas evangelie lijken te komen, of toch niet?

Aanvang alle films om 20.00 uur. Plaats: Sint Pieter

Aansluitend aan elke film is er een nabespreking