Jaargang 15, nummer 11
27 oktober 2017

Violette Verweij gediplomeerd geriatrie fysiotherapeut

TRICHT - Afgelopen zomer heeft Violette Verweij haar masterstudie tot geriatrie fysiotherapeut afgerond en op 7 oktober mocht zij haar diploma in ontvangst nemen. Violette heeft deze driejarige opleiding gevolgd aan de SOMT University of Physiotherapy in Amersfoort.

Ouderen

Een geriatriefysiotherapeut is, op basis van de nieuwste wetenschappelijke inzichten, gespecialiseerd in de zorg voor (kwetsbare) ouderen. Rekening houdend met individuele belemmeringen of klachten die bij veel ouderen voorkomen wordt gekeken hoe de kwaliteit van leven (weer) zo hoog mogelijk kan worden. Veel ouderen zijn niet meer zo mobiel of zelfstandig als voorheen. Hier kunnen meerdere verschillende oorzaken aan ten grondslag liggen, zoals spierzwakte, een beroerte, dementie, het verlies van naasten, verslechterde eetgewoonten, eenzaamheid of regelmatig vallen. Al deze oorzaken kunnen ook weer onderling met elkaar in verband staan. Het in kaart brengen van de juiste oorzaken van de klachten en het opstellen van het meest geschikte behandelplan is waar Violette zich in heeft gespecialiseerd door deze opleiding af te ronden.

Tricht en Geldermalsen

Violette werkt vanuit haar eigen praktijk aan de Raamweg in Tricht en in Geldermalsen behandelt zij de geriatrie patiënten bij Vermeltfoort Fysiozorg aan de Chamotte, waar zij sinds de start van haar opleiding intensief mee samenwerkt. Indien nodig vinden de behandelingen thuis bij de patiënt plaats.

Samenwerking

Voor optimale behandeling van de oudere patiënt zoekt Violette regelmatig de samenwerking met andere disciplines, zoals huisartsen, praktijkondersteuners, ergotherapeuten, diëtisten en thuiszorg- en welzijnsorganisaties. Daarnaast adviseert en begeleidt Violette ook gezinsleden en mantelzorgers.