Jaargang 15, nummer 11
27 oktober 2017

Gevarieerde muziekavond ‘Slotakkoord'

GELDERMALSEN - Op zaterdag 4 november zal de Trichtse organist Piet van der Steen spelen tijdens een gevarieerde muziekavond in de Centrumkerk van Geldermalsen. Deze avond wordt georganiseerd door de ZWO-werkgroep van de gezamenlijke PKN-kerken in Geldermalsen en vormt de feestelijke afsluiting van het project ter ondersteuning van een basisschool in Kenia. Samen met zijn dochter, Lodewike van der Steen, zullen diverse muziekstukken voor orgel en viool ten gehore gebracht worden; o.a. werken van Beethoven en Bach.

Tijdens dit ‘Slotakkoord’ zullen ook andere musici van hoog niveau optreden, waaronder het Geldermalsense koor Singsation en het barbershopkoor The New Harvest Singers (eveneens uit Geldermalsen). Aangevuld met een intermezzo van piano en klarinet en een Afrikaans lied wordt een uiteenlopend en aansprekend programma gebracht. Door bijdragen van vele sponsoren is de volledige opbrengst van de kaartverkoop bestemd voor de basisschool in Kenia.

De werkgroep organiseerde afgelopen twee jaar diverse acties, waaronder de verkoop van stroopwafels, paasbroden en peren, een workshop bloemschikken en stamppot-maaltijden. Tijdens de muzikale avond zal de totale opbrengst voor het project bekend worden gemaakt.

De avond in de Centrumkerk van Geldermalsen begint om 20.00 uur (kerk open vanaf 19.30 uur) en duurt tot circa 22.00 uur. Toegangsprijs 10 euro (incl. koffie/thee). Kaarten zijn te verkrijgen bij Bloembinderij Margriet aan de Herman Kuijkstraat 57 in Geldermalsen, per mail via slotakkoord@kpnmail.nl, of bij aanvang van de avond (vol is vol).