Jaargang 15, nummer 10
29 september 2017

Wie worden dit jaar de Jozef en Maria bij de Levende Kerststal?

TRICHT - In de komende weken gaat de werkgroep Levende Kerststal weer vergaderen en plannen maken voor de invulling van de Levende Kerststal op zaterdagavond 23 december. Inderdaad, de 23e december want Kerstavond valt dit jaar op een zondag en wij willen de zondagse rust en aandacht voor andere zaken respecteren. Daarom dus op de zaterdagavond.

Wij zoeken nog mannen en vrouwen die mee willen helpen plannen maken, huisjes bouwen en alles in gereedheid te brengen voor die avond. We zijn zoals gebruikelijk ook weer op zoek naar inwoners die dit jaar de rol van Maria en Jozef of van een herder willen vervullen. Wie wil dat dit jaar doen? Jij? Kerstengel misschien of…?

En we zoeken natuurlijk weer enthousiaste zangers en zangeressen die zelf kerstliedjes willen zingen of die mee willen zingen onder begeleiding van een of meer muzikanten. Koortjes van volwassenen, muzikale duo’s of een groepje meisjes of jongens, bijvoorbeeld van de school? Doe mee en geef je op. Hopelijk weer op de fraaie podiumwagen van de firma ’van Helten Transport’ uit Geldermalsen. Dat is beter voor de verstaanbaarheid en je krijgt zo ook een beter beeld van de optredende kinderen en volwassenen.

Naast de stal staan de schapen en andere dieren. Vrijwilligers van de Aanschuiftafel in het dorpshuis zorgen binnen en in de tentjes/huisjes weer voor de warme en koude dranken en lekkere hapjes. Doe mee, kom met leuke nieuwe ideeën of plannetjes en geef je op door een mailtje naar activiteitenteam@dorpshuistricht.nl of bel even met Ton (06-26214171).

Wij zijn bijvoorbeeld op zoek naar de mogelijkheid van een ‘aangekleed Kerst-busje/koetsje’ dat ouderen thuis ophaalt en na afloop weer terugbrengt. Wie weet er een?

Ook als je mee wilt opbouwen op zaterdag 16 december vanaf 9 uur of op de dag zelf: zaterdag 23 december vanaf 9 uur. Afbreken vanaf 9 uur op woensdag 27 of donderdag 28 december.

Help mee om er weer een bijzonder gebeuren van te maken.

Zaterdagavond 23 december dus, tussen 17.30 en 19.00 uur op de Prins J. Frisoplaats.