Jaargang 15, nummer 10
29 september 2017

DDD-avond over communicatie

DORPSHUIS - Het komt vast wel bekend voor dat het niet altijd makkelijk is: communiceren met elkaar. In het gezin, in een relatie, in het werk, met familie of bekenden. Eigenlijk zouden we allemaal wel willen dat bepaalde momenten beter zouden verlopen. Dat we elkaar beter leren ‘verstaan’. Daar gaat het tijdens de DDD-avond op 3 oktober over. Inzicht ontwikkelen om in volgende situaties ‘anders’ te reageren. Het gaat er vaak niet eens om wat iemand zegt maar hoe hij het zegt. Over de non-verbale aspecten van de communicatie. De toon, de gelaatsuitdrukking, de bijbehorende houding.

Ewout Bomert, al jaren werkzaam als mediator en communicatietrainer in bedrijven en organisaties, hoopt de deelnemers bij zijn trainingen een instrument in handen te geven. Nieuwe oplossingen te laten vinden, efficiënter te worden. Hij gebruikt zijn opleiding en ervaringen als acteur en theatermaker. Naast zijn verhalen werkt hij ook met eenvoudige spelopdrachten. Je hoeft niet te kunnen spelen om een zinvolle avond te hebben. Je mag trouwens ook gewoon kijken en luisteren naar hoe een ander het probeert. Hij biedt technieken en vaardigheden en hoopt de avond af te sluiten met “het gesprek zonder woorden”.

Wat dit is en hoe hij daar met jou en de anderen naar toe werkt, dat kun jij méé maken. Op 3 oktober. Geschikt voor jongeren, voor ouderen, voor relaties, voor alleenstaanden en ook voor buren of collega’s.

De bar is open vanaf half acht en de avond duurt ongeveer tot 22.00 uur. Met een korte pauze.

Kom ook en onthoud: Communicatie is een techniek en… je kunt nooit niet communiceren. Je communiceert altijd! De cartoon spreekt eigenlijk voor zichzelf. Je ziet allebei hetzelfde en toch benoem je het anders of zie je niet het zelfde maar…?

Kom dinsdag 3 oktober naar die DDD en neem je baas, maatje of je buurvrouw mee!